Na twee wedstrijden zonder overwinning pikte Valken ’68 zaterdagmiddag de draad weer op. De uitwedstrijd bij Die Haghe werd met 2-4. “Dit voelt heel lekker natuurlijk”, zei Jesper Slootweg, zelf maker van de 2-3 uit een strafschop.

De overwinning kwam zeker niet vanzelf tot stand, maar werd in de tweede helft een feit door goals van Slootweg en Jelle van den Oever. Halverwege was het 2-2. Beide Valkenburgse goals voor rust kwamen uit standaardsituaties.

“Het mooie is dat we heel de week op corners hebben getraind. Dan is het wel heel toevallig dat er twee goals uit corners ingaan de eerste helft”, doelde Slootweg op de treffers van Matthijs de Mooij en Bas Roorda aan het begin en einde van het eerste bedrijf.

‘Nog geen constante lijn’
Punt van negatieve aandacht waren de twee tegengoals, die wel erg makkelijk tot stand kwamen. “Dat is heel frustrerend. Hoe we die goals weggeven…Dat moet er echt uit.”

“We zijn een jonge ploeg en af toe nog wat wisselvallig”, vervolgt Slootweg. “Willen we echt bovenin meedoen, dan moet die wisselvalligheid er wel uit. Er zit helaas nog geen constante lijn in onze prestaties.”

Bezoek aan Leiden
Niettemin staat Valken ’68 keurig tweede, op slechts twee punten van FC Skillz. Komende zaterdag spelen de Valkenburgers opnieuw uit, dan bij LFC. De heenwedstrijd (2-3) verliep tumultueus op ’t Duyfrak.

“We gaan het gewoon meemaken. We gaan in ieder geval ons stinkende best doen om daar drie punten te veroveren. Maar nu eerst lekker genieten van deze overwinning”, besloot Slootweg lachend.

Archieffoto: Saam de Mooij

Lees ook: Steun VIDB voor slechts 11 euro per seizoen en kom in het VIDB Elftal!

POPULAIRE BERICHTEN