Coach Andries Wendt had weinig moeite om de zege van Valken ’68 van passend commentaar te voorzien. ,,Dit was een eenvoudige overwinning tegen een heel zwak Lyra”, stelde de Noordwijker. ,,Het enige wat ik de jongens kwalijk kan nemen is dat ze niet meer doelpunten hebben gemaakt.”

Valken nam in de eerste helft een comfortabele 0-2 voorsprong. Eerst scoorde Dico Schaap met een mooi afstandsschot en vervolgens Mark Kabelaar. ,,We hadden nog kansen op 0-3”, zei Wendt. ,,Na rust schoten we direct op de paal. Lyra is één keer gevaarlijk geweest met een afstandsschot, maar die pakte Erwin van der Nagel knap.”

Door de zege nestelde Valken zich weer aan kop van de tweede periode. Dat was mede het gevolg van de afgelastingen bij Be Fair en HVC ’10. Beide ploegen hebben minder verliespunten in de tweede periode. Wendt: ,,We zitten in de wachtkamer. Het enige wat wij kunnen doen is zelf volgende week van TAVV winnen. Daarna is het afwachten. Normaal gesproken gaat Be Fair die twee wedstrijden gewoon winnen, maar je weet het nooit. Het blijft voetbal.”