Arnold Reinders (links) en Michael van der Laan zetten Hendrik van Beelen onder druk

Vanmiddag maakten we nog de namen bekend van Team VIDB. Nu reageert het Foundation Team met drie klinkende namen uit de streek. Alle drie kenden zij een rijke carriere in het betaalde voetbal; samen komen zij tot maar liefst 831 wedstrijden betaald voetbal. Een indrukwekkend aantal. We zijn er dan ook trots op dat Bram Marbus, Hendrik van Beelen en Jeffrey van As vrijdag de schoenen onderbinden.

Marbus leerde voetballen bij VV Noordwijk om erna een mooie carriere in het betaalde voetbal op te bouwen. Achtereenvolgens Excelsior, Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles, Sparta en weer Go Ahead Eagles brachten hem weer terug bij VV Noordwijk waar hij nog twee jaar speelde. Marbus scoorde 95 keer in 362 duels.

FC Utrecht, Heracles Almelo, Cambuur Leeuwarden, Willem II, Helmond Sport en Haarlem. Het zijn de betaald voetbal clubs van Hendrik van Beelen. Je zou bijna vergeten wat voor een mooie carriere Van Beelen heeft gehad. Nu kennen we hem natuurlijk vooral van zijn tijd bij Quick Boys en FC Rijnvogels. Maar menig speler zou tekenen voor dat rijtje clubs. Van Beelen speelde in totaal 95 wedstrijden betaald voetbal waarin hij 11 keer doel trof.

Tot slot Jeffrey van As die zijn carriere in 2006 afsloot bij VVSB in Noordwijkerhout. Ervoor kende de Leidenaar een mooie profcarriere beginnend bij Ajax in 1992. Daarna toog hij naar MVV, NAC en nog twee jaar ADO Den Haag. Van As speelde 274 wedstrijden waarvan de meeste op het allerhoogste niveau.

Hieronder de selecties tot nu toe. Morgen weer nieuwe namen! Kom dus komende vrijdag naar Sportpark De Elsgeest voor een mooie afsluiting van het seizoen.

flyerdef1


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)