FC Rijnvogels marcheert door de eerste klasse als een goed geolied orkest dat slechts zelden uit de maat speelt. Des te verwonderlijker is het dat de van Quick Boys overgekomen Hendrik van Beelen (nog) niet heel goed uit de verf komt bij de koploper. In gesprek met VIDB zegt de aanvallende middenvelder serieus te overwegen aan het einde van het seizoen te stoppen.

Van Beelen heeft tot nog toe slechts één competitietreffer geproduceerd en staat daarmee in de schaduw van Mitchel Beijersbergen (13 goals) en Yuri Guijt (9 treffers). De oud-prof van FC Utrecht, Cambuur Leeuwarden en Willem II heeft daar zelf wel een verklaring voor. ,,Ik ben lang geblesseerd geweest en pas sinds kort weer fit. Het team staat echter goed, dus moet ik wachten op m’n kans. Zo simpel is het.”

De geboren en getogen Katwijker heeft geen moeite met zijn bijrol. ,,Ik sta er iets anders in als vroeger. Het echte moeten heb ik niet meer. Ik ben 34 jaar en heb alles al meegemaakt. Als ik inval doe ik mijn stinkende best en ga ik er vol in.” Spijt van zijn overstap heeft hij dan ook niet. ,,Rijnvogels is een mooie club. We hebben een goede, brede selectie. Het zou prachtig zijn voor de club, en voor mijzelf om dit jaar het kampioenschap binnen te halen.”

Alles meegemaakt

Mocht de Katwijkse club promoveren, bestaat de kans dat volgend jaar de confrontatie wacht met Van Beelens grote liefde Quick Boys. De club waar hij in totaal tien seizoenen in het eerste speelde en al vanaf zijn jeugd rondloopt. Hij denkt dat het niet zover komt. ,,Ik heb goede hoop dat ze dit seizoen nog promoveren. Is het niet via het kampioenschap dan via de nacompetitie. Quick Boys wordt alleen maar beter na de winterstop, die gaan weinig punten meer verspelen.”

,,Voor de supporters zou dat ook het mooiste zijn. De echte derby Katwijk-Quick Boys hoort in de Topklasse gespeeld te worden, toch? Maar dan moet Katwijk er wel in blijven. Anders spelen misschien straks alle drie de ploegen in de Hoofdklasse.”

In dubio

Als de ontmoeting er met Quick Boys volgend seizoen toch komt, is de kans aanwezig dat Van Beelen niet meer van de partij is. Hij denkt er over na om na dit seizoen definitief de schoenen aan de wilgen te hangen. ,,M’n gevoel zegt dat ik misschien nog door wil, maar m’n verstand zegt dat ik beter kan stoppen. Vooral vanwege de gezondheidsproblemen die mijn vrouw nu heeft. Als ik stop, zal ik ook voorlopig niets doen in een ondersteunende of begeleidende functie. Dan stop ik al mijn energie in mijn privéleven.”

Wanneer hakt Van Beelen definitief de knoop door? ,,Als ik zelf weet wat ik wil en met Rijnvogels heb gesproken. Dat zal pas na de winterstop zijn.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: FC Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN