SJC won zondag het inhaalduel bij Poortugaal overtuigend met 4-1 en kende zo een goede generale voor een serie cruciale duels. De komende twee wedstrijden treft SJC met Magreb ’90 en Nieuwerkerk de nummers één en twee van de ranglijst. ,,Als we iets willen, moeten we het de komende weken laten zien”, zegt spits Mike van Dam. ,,Mochten we hier slecht uitkomen, dan spelen we in principe na de winterstop nergens meer voor.”

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, kende SJC zeker geen gemakkelijke middag bij Poortugaal. Van Dam: ,,Het was een heel lastige pot, tegen een fysiek sterke ploeg. Het veld lag in een open gebied en dus was er veel wind. Bovendien was het veld barslecht. Dat maakte de opdracht er niet eenvoudiger op.”

Nadat Poortugaal een penalty had gemist, opende Mike Verhoek uit een corner de score. Nog voor de rust kwam de thuisploeg langszij. ,,In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en bepaalden wij de wedstrijd”, zegt Van Dam. ,,Al werden wij wel geholpen door een strafschop (benut door Richard Versteden, red.) en een rode kaart voor hun spits, die bij zijn vierde elleboog eindelijk mocht inrukken. Daarna was het gespeeld en liepen wij makkelijk uit naar 1-4.” De laatste goals kwamen op naam van Martijn Walter en Dandy Steenvoorden (zie foto).

Van Dam heeft het prima naar zijn zin aan de Lageweg en ziet zeker mogelijkheden voor SJC, dat op zeven punten van Magreb derde staat. Ondanks het vertrek van Mike Koenders naar VVSB is SJC er volgens hem sterker op geworden. ,,Mike had uitzonderlijke kwaliteiten, maar liet ook wel eens zijn koppie hangen. Zijn gemis is niet groot, omdat we het als team opvangen. De basis bij SJC draait om hard werken.”

Van Dam tot besluit: ,,We moeten zorgen dat we in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop in ieder geval niet verliezen. Als we vijf punten halen, staan we er prima bij.”

Archieffoto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN