Voor SJC zijn het rare tijden. De Noordwijkers werden vorige week beroofd van hun titelaspiraties. Vandaag deden de Noordwijkers dat bij Nieuwerkerk door het onderlinge treffen met 4-2 te winnen. In theorie is de titel weer mogelijk, maar Mike van Dam gelooft er niet in. ,,Ik geloof niet dat we nog kampioen kunnen worden, dan moeten we drie ploegen voorbij.”

,,Er is geen touw aan vast te knopen de laatste weken”, zegt de spits, die tegen Nieuwerkerk twee treffers voor zijn rekening nam. Van Dam realiseert zich dat het dit jaar misschien wel had moeten gebeuren voor zijn ploeg. ,,Ik zei het vanmiddag nog tegen die jongens: als we een keer kampioen hadden kunnen worden, was het dit jaar geweest.”

,,We hebben het laten liggen tegen Nieuwkoop en Neptunus”, beseft de spits. ,,Het is heel zuur, maar het is niet anders. We zullen ons nu moeten focussen op ons toetje: de nacompetitie.”

Opmerkelijk was de basisplaats voor Dandy Steenvoorden. De aanvaller stond een tijd buitenspel met een knieblessure. Er werd zelfs gevreesd voor het einde van zijn carrière, maar vorige week viel hij plotseling weer in. De vleugelspeler speelde nu vanaf het begin en maakte de negentig minuten zelfs vol.

Steenvoorden was verantwoordelijk voor de gelijkmaker vlak na rust, nadat Nieuwerkerk voor de thee op voorsprong was gekomen. Uit een voorzet van rechts trof hij doel.

Moeilijk

Van Dam: ,,We hadden het moeilijk. Zij kregen nog twee goede kansen, terwijl wij ook een aantal beste kansen kregen, maar daar niks mee deden.” Ook Van Dam kan het nauwelijks geloven, maar is des te blijer met de rentree van zijn ploeggenoot. ,,Met Dandy hebben we naast Richard nog een speler met snelheid en doelgerichtheid.”

In de eerste competitiehelft was de linksbuiten goed voor maar liefst tien treffers. ,,De oude voorhoede is weer intact. En je ziet: we zijn gelijk weer gevaarlijk. Richard met een assist en een goal, ik scoor twee keer en ook Dandy treft doel en is gevaarlijk. Dat kan net het verschil maken in de nacompetitie.”

Heer en meester

De drie aanvallers zetten de wedstrijd na rust hoogstpersoonlijk naar hun hand. Na de gelijkmaker kwamen de bezoekers nog wel opnieuw aan de leiding door een fout in de Noordwijkse defensie. Van Dam bracht zijn ploeg uit een voorzet van Richard Versteden weer langszij. Vijf minuten later was de spits alert op een rebound, na een schot van Jordy Groot: 3-2. Versteden bepaalde in blessuretijd de eindstand op 4-2. Van Dam: ,,We waren heer en meester na rust. Zij hebben nog een grote kans gehad op 3-3. Verder hebben we niks weggegeven.”

Over twee weken tegen Magreb kunnen de Noordwijkers bij winst de titeldroom van de Utrechters aan diggelen gooien. Maar wint de thuisploeg en verspeelt VELO punten, gaat de titel alsnog naar de Utrechters. Van Dam: ,,Het wordt nog heel spannend. We kunnen de competitie helemaal op z’n kop gooien door daar te winnen. Wij kunnen vrijuit voetballen. Ik geloof niet dat we nog kampioen kunnen worden, dan moeten we drie ploegen voorbij. Dat wordt heel lastig. Wij moeten ons focussen op de nacompetitie en iedereen heel houden. Dat werkte vandaag ook goed, dus waarom tegen Magreb niet?”

Tekst: Tom van der Wilt