Het was een bewogen week voor Katwijk. De oranjehemden stonden deze week in de spotlights vanwege het vertrek van hoofdtrainer Jack van den Berg. De oefenmeester besloot zijn contract in te leveren, omdat hij geen fijn gevoel meer had met de club. Ondanks alle rumoer wonnen de Katwijkers afgelopen zaterdagmiddag met 1-3 bij HHC Hardenberg. 

Cees Bruinink stond aan de andere kant van het land samen met Patrick Heijmans en Thomas Duivenvoorden aan het roer bij de tweededivisionist. Eerstgenoemde coachte zijn laatste wedstrijd in dienst van Katwijk ruim vier jaar geleden. Saillant detail: toen verloor de ploeg van Hardenberg en degradeerde het naar de Hoofdklasse.

Droomstart
De bezoekers begonnen het duel uitmuntend. Na een geplaatste vrije trap van Joey Jongman kon aanvoerder Robbert Susan van dichtbij binnentikken: 1-0. Het was een droomstart voor de ploeg van Bruinink. Nog voor het kwartier werd ook de tweede treffer van de middag gemaakt.

Bart Sinteur was één van de doelpuntenmakers in Hardenberg.

,,Ik denk dat dit wel nodig was”, begon Michiel van Dam na afloop. De verdediger maakte sinds lange tijd zijn opwachting in de Katwijkse ploeg. Zijn laatste wedstrijd was er eentje met een gouden randje. In mei van dit jaar stond de routinier in de basis van de ploeg die de landstitel binnensleepte op bezoek bij Kozakken Boys.

Onverwachtse rentree
,,Ik maakte afgelopen dinsdag in een oefenwedstrijd mijn rentree, dus in die zin was het een verrassing dat ik vandaag startte. Het was misschien snel en onverwachts dat ik in de basis begon. Enerzijds was het ook wel spannend qua intensiteit, maar het is uiteindelijk goed gegaan. Ik ben redelijk tevreden over mijn optreden. We hebben veel kansen gecreëerd, gewonnen en ik ben heel gebleven.”

Na vijftien minuten was het Jordy Hilterman die vanaf de rand van het strafschopgebied kon uithalen en scoren: 0-2. Katwijk leek op rozen te zitten, maar zakte iets te ver terug naar achteren. Het leidde uiteindelijk tot de aansluitingstreffer. Jurjan Mannes was degene die voor de Hardenbergers tot score kwam: 1-2.

,,Of we al iets weten van een opvolger? Daarvoor is alles veel te snel gegaan.”

,,Ik kan me wel wat wedstrijden herinneren die minder fijn afliepen tegen HHC”, doelde Van Dam op de degradatie van een aantal seizoenen geleden. ,,Zij hebben altijd een lastig te bespelen ploeg. Daarnaast spelen ze op een echt grasveld, wat voor ons ook even wennen is. Die combinatie maakt de wedstrijd altijd een tikkeltje moeilijker. Maar wij hebben een ploeg die daar kan winnen.”

De Krombewoners gingen op zoek naar de beslissing in de wedstrijd. Nadat Ricardo Kieboom met een uitstekende redding de gelijkmaker voorkwam, was het aan de bezoekers. Een voorzet belandde voor de voeten van Bart Sinteur en de verdediger nam de bal ineens op de pantoffel: 1-3. ,,Ik denk dat deze zege dikverdiend was”, ging de verdediger verder.

Tot slot ging Van Dam nog in op het vertrek van Van den Berg. De club maakte afgelopen donderdagavond bekend dat de Rotterdammer vertrok. Dat bracht een hoop te weeg rondom de selectie van Katwijk. ,,Het was een vrije bizarre week, ja. Ik denk dat niet iedereen happy met elkaar was. Als de trainer dan ook aangeeft niet gelukkig te zijn, dan is het niet handig om aan te blijven modderen.”

Synergie
,,Wij moeten de keuze van Jack respecteren en accepteren. Ik loop in de tussentijd wat langer mee in de voetballerij en dat weet je dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Of dit voorkomen had kunnen worden? Jack is een fijn mens. Het kan gebeuren dat het niet klikt tussen een trainer en een spelersgroep. De synergie ontbrak gewoon.”

Door het vertrek van de oefenmeester stond de technische man van de club, Cees Bruinink, voor de groep. Met een overwinning in Hardenberg nam Bruinink wraak voor de degradatie van een aantal jaar geleden. ,,Het was al een paar jaar geleden dat Cees voor de groep stond. Of we al iets weten van een opvolger? Daarvoor is alles veel te snel gegaan.”

HHC Hardenberg – Katwijk 1-3 (1-2): 4. Susan 0-1, 12. Hilterman 0-2, 16. Mannes 1-2, 60. Sinteur 1-3.

Katwijk: Kieboom, Hamdi, Van Dam (78. Schet), Blokland, Sinteur, Van Weerdenburg, Susan, Jongman, Sanchez Angulo (85. Tesselaar), Hilterman, Mengerink

Foto’s: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys lacht het laatst tegen Jong Vitesse’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 14 mei
FC Rijnvogels2-1DFS Opheusden
Za. 18 mei
Hoek14.30Noordwijk
ODIN'5914.30Quick Boys
FC Lisse14.30De Dijk
SJC14.30Ajax (ama.)
Zwaluwen14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Smitshoek
VELO14.30Valken '68
BSC'6814.30Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
Kagia14.30SCW
Katwijk18.00Scheveningen
Rijnsburgse Boys18.00HHC Hardenberg
AFC18.00VVSB
Zo. 19 mei
Hillegom14.00AGB
Altior14.00Teylingen
Laakkwartier14.00Foreholte
Wanica Star14.00Van Nispen (zon.)
Warmunda14.00ASW