Jonna van de Velde is er met haar leeftijdsgenoten niet in geslaagd de finale te halen van het EK Onder 19 voor vrouwen. In de halve eindstrijd verloor Nederland met 1-3 van Duitsland. Van de Velde stond, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Schotland, weer in de basis bij Oranje.

De Duitse meiden kwamen in de eerste helft op voorsprong en hielden die 1-0 vast tot de rust. In de tweede helft maakte Jill Baijings nog de gelijkmaker. Daarna liepen de leeftijdsgenoten uit Duitsland uit tot een 3-1 overwinning. De Noordwijkerhoutse Van de Velde kan nu maar van een korte vakantie genieten. Over een maand begint de Eredivisie Vrouwen. Van de Velde komt met Ajax Vrouwen in de openingsronde uit tegen v.v. Alkmaar.