Met de openingstreffer was Mike van den Ban van grote waarde voor vv Katwijk. De middenvelder schoot in de eerste helft raak en gaf daarmee zijn team een zetje in de goede richting. Op bezoek bij Scheveningen won de ploeg van Jan Zoutman op overtuigende wijze met 0-2. Zodoende is de start van de competitie goed, maar op De Krom wil men dit seizoen meer dan een paar overwinningen. ,,Wij willen tot de laatste speeldag meedoen”, is Van den Ban een dag later aan de telefoon duidelijk. 

Dat gaan de Katwijkers dit seizoen proberen te bewerkstelligen met een ijzersterke selectie. Onder andere Roland Bergkamp (RKC), Marouane Afaker (Excelsior Maassluis) en Brandon Robinson (Scheveningen) werden naar Katwijk-Noord gehaald om het team van Zoutman extra kwaliteit en opties te bieden. Tel daarbij op dat de waslijst aan geblesseerde spelers ook nog eens is verdwenen. Dat betekent dat de concurrentie bij de oranjehemden op het moment moordend is. Niemand is zeker van zijn plekje en dat zorgde ervoor dat de ploeg in de voorbereiding enorm gretig was.

,,Ik vond ons erg dominant spelen. Zij hadden eigenlijk weinig in te brengen.”

Van den Ban, die zich uiteindelijk in de basis wist te spelen, maakte het van dichtbij mee. ,,In de voorbereiding liep het al snel lekker bij ons. Vorig jaar speelden wij enorm moeizaam en ik heb het gevoel dat we dit seizoen écht een sterkere selectie hebben. Er is veel concurrentie en het kan nog beter.”

Knappe goal
De middenvelder luisterde zijn basisplek op met een knappe goal. Na een lange bal van Jordi Hilterman kon Bergkamp de bal doorkoppen. De Haarlemmer nam de bal mee in het strafschopgebied en prikte de bal knap achter Scheveningen-doelman Wesley Zonneveld.

,,Het was een mooie aanval”, klinkt de doelpuntenmaker tevreden. ,,Er zat van alles in. Ook de loopacties waren goed. Ik dacht eerlijk gezegd dat de keeper hem kon hebben, maar ik ben erg blij met mijn goal. Het was toch weer een tijd geleden dat ik op het scoreformulier stond.”

Kort na de theepauze wist Katwijk wederom tot scoren te komen. Uit een standaardsituatie wist routinier Michiel van Dam raak te koppen: 0-2. De mannen van Zoutman zaten op rozen en bleven de wedstrijd controleren. ,,Ik vond ons erg dominant spelen. Zij hadden eigenlijk weinig in te brengen. Alleen de laatste tien tot vijftien minuten hadden we het even lastig. Misschien dat het pijpje op dat moment bij ons leeg was. Zij gingen toen erg opportunistisch spelen en daardoor moesten wij achteruit. Al met al ben ik erg tevreden met dit resultaat.”

De weg naar succes
Het seizoen openen met drie punten is lekker, maar tevens enorm belangrijk. Het is een cliché dat ‘een goed begin het halve werk is’, maar volgens de middenvelder gaat dat zeker op voor de Katwijkers. ,,Als je de eerste wedstrijd wint, dan begin je gewoon met een goed gevoel. Daarom is een goed begin ook zo belangrijk. Het laat zien dat wij op de goede weg zijn.”

,,De Tweede Divisie is dit seizoen enorm sterk en er zitten geen makkelijke wedstrijden meer tussen.”

De weg moet uiteindelijk leiden naar zilverwerk. De selectie is enorm sterk en de ploeg van Zoutman weet hoe het is om voor de prijzen te spelen. ,,Wij willen tot de laatste speeldag meedoen. Het liefst beslis je het natuurlijk eerder. Ik heb vanochtend even wat samenvattingen zitten kijken, maar ik denk dat meerdere clubs dezelfde doelstelling hebben dit seizoen. De Tweede Divisie is dit seizoen enorm sterk en er zitten geen makkelijke wedstrijden meer tussen. Wij zijn sterk, maar dat zijn IJsselmeervogels en AFC ook. Het gaat een spannend seizoen worden.”

Scheveningen – Katwijk 0-2 (0-1): 34. Van den Ban 0-1, 50. Van Dam 0-2.

Katwijk: Kieboom, Sinteur, Van Dam, Van der Meer, Van Weerdenburg (80. Hamdi), Susan, Jongman, Van den Ban, Sanchez Angulo (77. Tesselaar), Bergkamp, Hilterman

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Jan-Willem Tesselaar is klaar om te ‘shinen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)