Ter Leede is voor het eerst dit seizoen van de akelige laatste plaats in de zaterdagse Topklasse af. De Sassenheimers boekten zaterdag tegen Scheveningen (1-0) de derde overwinning van het seizoen en gaven en passant de rode lantaarn door aan landskampioen Katwijk. ,,Dit is wel heel lekker”, jubelde doelman Serge van der Ban. ,,Eindelijk zijn we van de laatste plaats af.”

De wedstrijd op de Roodemolen kenmerkte zich door spaarzame hoogtepunten, stelt Van der Ban. ,,De eerste helft kregen beide ploegen niet veel kansen, waarbij de beste mogelijkheid nog wel voor ons was. In de tweede helft zijn zij ook nauwelijks bij ons doel geweest. Wij creëerden ook weinig, maar onze enige kans ging er wel in. Uiteindelijk vind ik het wel een terechte zege.” De winnende goal kwam op naam van Vincent Ammerlaan, die op aangeven van Yordi Teijsse de bal a la Beb Bakhuys binnenknikte.

De zege kwam voor Van der Ban niet als een verrassing. Hij vindt dat Ter Leede stappen voorwaarts heeft gezet. ,,In het begin hadden we moeite met de Topklasse, maar ik vind dat we de laatste tijd aan het opkrabbelen zijn. Op de wedstrijd van vorige week tegen Excelsior Maassluis (4-1 verlies, red.) na hebben wij duidelijk een stijgende lijn te pakken.”

Klik

Onder interim-coach Jan Blankespoor sprokkelde Ter Leede al de nodige punten bijeen. Toch hoopt Van der Ban dat er snel een nieuwe hoofdcoach komt. ,,Ik zit ook in de spelersraad en we hebben er bij de club toch wel op aangedrongen dat er snel een nieuwe hoofdtrainer moet komen.” Zijn voorkeur gaat daarbij uit naar Henk Wisman. ,,Hij heeft dit team samengesteld, het is zijn team. De klik was er tussen ons. Als spelersgroep staan wij dan ook positief tegenover een terugkeer van Henk.”

Voor de winterstop treft Ter Leede nog Spakenburg en Katwijk. Van der Ban vreest die ploegen niet. ,,Wij willen punten pakken en het liefst gewoon twee keer winnen”, zegt Van der Ban. ,,Het doel is de winterstop in te gaan met een goede uitgangspositie voor lijfsbehoud. Om vervolgens met frisse moed, en hopelijk een nieuwe coach, de tweede seizoenshelft te beginnen.”

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN