Een memorabel jaar werd door FC Rijnvogels in stijl afgesloten. De ploeg van Hein van Heek won de afsluitende wedstrijd met 2-1 bij nummer drie Zwaluwen ’30. ,,Een super einde van een fantastisch seizoen”, zei aanvoerder Sander van der Horst. ,,Vooral de eerste helft hebben we heel goed gespeeld.”

,,Tegen Voorschoten speelden we vorige week gelijk en dat zat ons niet lekker”, vervolgt Van der Horst. ,,Vooral de manier waarop, het was niet goed. Vandaag hebben we dat de eerste helft wel gedaan en kwamen we 0-2 voor. In de tweede helft hebben we het uitgespeeld.”

Dat Rijnvogels de terechte kampioen is, daarover bestaat volgens Van der Horst geen misverstand. ,,Dat lijkt me wel als je acht punten voor de nummer twee eindigt. Dit is een lekkere afsluiting. Zeker omdat Zwaluwen gewoon met zijn basiself speelde.”

Met de zege in Hoorn kwam het seizoen meteen ten einde voor FC Rijnvogels. Van der Horst: ,,Natuurlijk heb ik zin in het nieuwe seizoen, maar het is lekker dat het nu even klaar is. We zouden eigenlijk donderdag nog trainen, maar dat gaat niet door omdat het onder 23-team moet spelen. Na jaren van nacompetitie spelen is dit genieten.”

Toch hoeft Van der Horst zijn kicksen nog niet te poetsen. Op 30 mei komt hij namelijk nog in actie tijdens de benefietwedstrijd van VIDB. Van der Horst neemt het onder meer op tegen zijn coach Hein van Heek.

Foto: Piet van Kampen/website FC Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN