Na lang experimenteren lijkt Foreholte eindelijk het medicijn voor overleven in de Tweede Klasse te hebben gevonden. De Voorhouters zagen de nieuwe, opportunistische speelwijze voor het eerst uitbetaald worden met een driepunter. Voor eigen publiek werd met 4-1 gewonnen van Schipluiden. ,,Dit is het spelletje dat bij ons past”, sprak doelpuntenmaker Bram van der Lans.

,,We zaten er de hele wedstrijd goed bovenop”, vertelt Van der Lans. ,,Zij kregen ook wel wat kansjes, maar ik had het gevoel dat wij de bovenliggende partij waren.” Foreholte kwam via Toni Arroyo, Wouter Vlasveld en een eigen treffer op een riante 3-0 voorsprong.

De zege leek in de knip toen Schipluiden na een rode kaart met tien man verder moest. In ondertal wist de bezoekers echter op 3-1 te komen. ,,Toen kregen we het wel even benauwd met de gedachte aan vorige week”, vertelt Van der Lans. Foreholte gaf toen bij Wilhelmus een 3-0 voorsprong uit handen. Van der Lans maakte zelf met de 4-1 aan alle onzekerheid een einde. ,,Een goed uitgespeelde aanval, met een voorzet vanaf de zijkant. Dat is hoe ik als spits natuurlijk graag bediend wil worden.”

Positief gevoel

De eclatante zege sterkte Foreholte in de overtuiging dat de huidige speelwijze, die sinds drie weken wordt gehanteerd, de juiste is. ,,We zijn een echte vriendengroep en een positief gevoel is belangrijk. Er heerst nu een beetje hetzelfde gevoel als vorig seizoen voor de winterstop.”

Dat belooft wat, want destijds pakte Foreholte na een sterke eindsprint de titel. Van der Lans: ,,Ik verwacht dat wij nog wel de nodige punten gaan pakken. We geloven er als team in dat we in de Tweede Klasse kunnen blijven. Ik vind ook dat we daar thuishoren. We blijven zo dicht mogelijk bij onszelf. Dit is het spelletje dat bij ons past. Het is misschien niet mooi, met veel lange ballen, maar het heeft wel effect.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN