Beter laat dan nooit. Dan moeten ze bij Teylingen gedacht hebben. Voor de derde maal dit seizoen werd door de ploeg van coach Erwin van der Zee het zoet der overwinning geproefd. In en tegen Delft boekten de Sassenheimers een knappe 3-2 overwinning op de nummer twee.

,,Zowaar drie punten. En het was volkomen terecht”, zegt Tom van der Vlugt, die zelf de 3-1 voor zijn rekening nam. ,,We speelden gewoon een goede pot. Voor de rust waren we zeker de betere ploeg.” Dat kwam ook tot uitdrukking in de stand. Dorus van der Voort opende de score. Niels Langeveld verdubbelde nog voor de thee de voorsprong.

,,In de tweede helft weet je dat zij gaan komen. Desondanks hebben we weinig weggegeven.” Toch viel de aansluitingstreffer voor Delft te noteren. De druk werd verder opgevoerd, maar Van der Vlugt zorgde voor opluchting in het Teylingse kamp. In blessuretijd werd het nog 2-3.

Met de winst is een begin gemaakt met de nieuwe doelstelling: namelijk met opgegeven hoofd de tweede klasse verlaten. Van der Vlugt: ,,Degradatie ontlopen is ook nu nog zo goed als onhaalbaar. We willen wel waardig afsluiten. Dat betekent dat we niks weg gaan geven en er vol voor blijven gaan. De ploegen zullen de punten echt moeten komen halen”, aldus de spits, die volgend seizoen voor buurman Ter Leede speelt.

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: website Teylingen

POPULAIRE BERICHTEN