Eindelijk leek Teylingen na een helft voetballen tegen het Haagse GDA hard op weg naar de drie punten. Met een terechte 0 – 2 ruststand het betere van het spel en kansen op de 0 – 3 zat trainer Erwin van der Zee sinds lange tijd weer eens met een goed gevoel op de bank. Hij zag zijn ploeg zelfs uitstekend uit de kleedkamer maar men vergat de kansen af te maken. Toch gaf Teylingen de voorsprong uit  handen en verloor uiteindelijk met 4 – 2 .

,,Dat we de wedstrijd verloren, lag zeker niet alleen aan mijn ploeg. Wij hebben vandaag een uitstekende wedstrijd gespeeld maar zijn onrecht aangedaan door de scheidsrechter. Allereerst de penalty. Als het al een overtreding was – wat ik ernstig betwijfel – dan werd die duidelijk buiten de zestien begaan. Niet lang daarna krijgt hun nummer tien een tweede gele kaart, maar vergeet de scheids de rode kaart te trekken. Achteraf geeft hij aan dat die speler helemaal nog geen geel had gekregen. Onzin. De scheidsrechter heeft vandaag een hele discutabele rol gespeeld. Hij floot de tweede helft alles tegen ons.”

Van der Zee spreekt van een zeer zure middag. ,,Als je kijkt naar de situatie waarin we zitten, is dit heel moeilijk te verkroppen. En begrijp me niet verkeerd. Als eerste moet je altijd naar jezelf kijken. Andere wedstrijden hebben we terecht verloren. Maar vandaag waren we beter en verdienden we een overwinning. Als je dan op zo’n manier de bietenbrug op gaat, dan is dat erg zuur. Ik weet niet wat er in de rust is gebeurd, maar de tweede helft stond er een totaal andere man met de fluit in zijn hand.”

Na bijna een halve competitieronde staat Teylingen op de laatste plaats met 7 punten. ,,Als je na 12 wedstrijden op die plek staat, is dat terecht. Wij moeten reëel zijn en ons concentreren op niet direct degraderen. Wat dat betreft biedt het spel wat we vandaag hebben gespeeld perspectief. Zeker de eerste helft waren we de betere ploeg en was de tussenstand terecht. Als we deze kater hebben verwerkt, gaan we daarop voortborduren. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen.”