SJC moet zaterdag in de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam een 0-3 nederlaag zien weg te poetsen. Dat wordt een lastig karwei, maar de ploeg van interim-trainer Tom van Rijn gaat er alles aandoen om de finale van de nacompetitie te behalen. Tegelijkertijd kan het voor middenvelder Rick van Dijk zijn laatste duel zijn voor de Noordwijkers, want hij neemt na dit seizoen afscheid en gaat recreatief voetballen bij FC Lisse.

Hallo Rick! Heb je zelf al rekening gehouden met het feit dat de wedstrijd tegen RKAV Volendam weleens je laatste duel voor SJC kan zijn?

„Als ik realistisch ben, dan natuurlijk wel. Deze achterstand maken we niet zomaar goed. Tegelijkertijd geven we de moed niet op en moeten we simpelweg drie doelpunten goedmaken. Er zijn de laatste tijd gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Kijk maar naar Liverpool-Barcelona.’’

Kan je je voorstellen hoe een eventueel afscheid gaat zijn?

„Ik denk niet dat het een heel groot ding is. Er staat nog van alles op het spel, dus het draait zaterdag niet om mij. Het is een heel ander sfeertje dan vorig seizoen. Destijds konden Timo Ruigrok, Mike Verhoek en Dandy Steenvoorden in een thuiswedstrijd mooi afscheid nemen met het daarvoor behaalde kampioenschap. Zelf zou ik een afscheidswedstrijd wel grappig vinden, maar daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Daarnaast denk ik dat die gasten daar helemaal niet op zitten te wachten, want iedereen is gesloopt door dit seizoen.’’

Je sluit eventueel af met een degradatie, maar je hebt ook één jaar in de Derde Divisie gespeeld. Levert dat dan een dubbel gevoel op?

„Ja, dat vind ik wel. Het loopt nou eenmaal zoals het gaat. Tuurlijk zou het prachtig zijn om erin te blijven. Dat zou een ultiem afscheid zijn. Aan de andere kant twijfelde ik vorig jaar al heel erg, maar heb ik er juist voor gekozen om door te gaan, omdat ik het voetballen in de Derde Divisie wilde meemaken. Als ik terugkijk, had ik dat ook niet willen missen. De derby’s tegen Quick Boys en Noordwijk en de prachtige overwinning thuis tegen FC Lisse.’’

Stel SJC zit in nood met spelers. Ze hebben jou echt nodig. Zou je dan weer willen voetballen voor het eerste?

„Nou ik sluit bij het derde aan van FC Lisse, maar daar zal ik ook niet altijd voetballen. Als ze mij eventueel echt nodig hebben, dan wordt het moeilijk, want dan moet ik me eerst weer overschrijven naar SJC. Maar goed, je weet het nooit. Misschien ga ik het prestatievoetbal opeens heel erg missen. Maar dat denk ik niet, want ik sta nu volledig achter mijn keuze. Het is genoeg zo.’’

Hoe zou je jouw tijd bij SJC beschrijven?

„Hartstikke mooi! Ik maakte vier jaar geleden de overstap van de zondagtak van FC Lisse naar SJC en ik had nooit verwacht dat ik dit allemaal zou mogen meemaken. Van de Eerste Klasse hebben we de stap kunnen maken naar de Derde Divisie. Daarnaast heb ik een hoop nieuwe vrienden kunnen maken en was het altijd ongelooflijk gezellig op de club.’’

We hebben het nu de hele tijd over je eventuele afscheid, maar er bestaat natuurlijk nog altijd een kans dat jullie de finale van de nacompetitie toch weten te behalen. Hebben jullie daar nog enigszins vertrouwen in?

„We moeten altijd vertrouwen houden, al weten we met zijn allen dat die kans niet zo groot is. Dinsdag hadden we geen recht op een resultaat. Ik vond de 0-3 ook niet geflatteerd, maar er liggen voor ons genoeg kansen in de omschakeling. Dan zullen we er wel voor moeten zorgen dat we het achterin zelf dichthouden. Als collectief moeten we zaterdag top zijn.’’

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Bomvol Nieuw Zuid verwacht voor slotstuk nacompetitie’

POPULAIRE BERICHTEN