Ja, hij heeft er spijt van, zegt Martin van Eeuwijk. De Lissenaar in dienst van Rijnsburgse Boys liet zich zaterdag na afloop van het duel tegen zijn oude club Katwijk even gaan.

Van Eeuwijk riep, nadat het duel net klaar was en hij voor de Katwijk dug-out langsliep, een aantal zeer lelijke dingen met daarin ook het scheldwoord kanker. ,,Daar heb ik ook heel veel spijt van.”

,,Het is heel jammer wat er is gebeurd. Ik praat niets goed. Ik had dit niet mogen zeggen. Het gebeurde in de emotie. Hierbij wil ik m’n excuses aanbieden aan iedereen die ik bij Katwijk heb gekwetst.”

,,Ik heb via de app al verschillende jongens gesproken van het weekend en ook aan hen m’n excuus aangeboden. Katwijk is een grote club. We zijn met een titel uit elkaar gegaan. Alles was goed.”

Natrappen Bruinink

De woede van de middenvelder spitste zich volgens hemzelf alleen maar toe op zijn voormalige trainer Cees Bruinink. ,,Er zat een hoop oud zeer bij. Misschien had ik er al eerder iets van moeten zeggen.” Van Eeuwijk doelt hiermee onder meer op uitspraken van Bruinink tegen RTV Katwijk, die daar verklaarde dat zijn spelmaker trouw aan Katwijk had beloofd. ,,Ik vond dat natrappen. Dat waren leugens, want dat heb ik nooit zo gezegd. Hij heeft het ook zo tegen het bestuur verteld. En zo zijn er nog een paar dingen voorgevallen.”

Zin in een verzoenend gesprek met zijn oud-trainer heeft hij niet. ,,Als iemand zo over je praat en leugens verspreidt, dan heb ik daar geen trek in. Het zal altijd zijn woord tegen mijn woord zijn. Maar ik weet wat ik heb gezegd.”

Titel

Met de 1-1 uitslag schoten beide ploegen uiteindelijk niets op. De Uien lijken zichzelf te hebben uitgeschakeld voor de titel. ,,Iedere keer als we echt kunnen aanhaken, laten we het afweten”, zegt Van Eeuwijk, die verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. ,,Het was een mooie combinatie met Raily Ignacio en ik rondde hem goed af.” De middenvelder was bijna euforisch in zijn juichen. ,,Daaruit kon je inderdaad opmaken dat er wel wat meer achter zat.”

Rijnsburg mocht van geluk spreken dat het niet met nul punten De Krom verliet. ,,We begonnen heel slecht. Zelf was ik wat ongelukkig in m’n spel.” Van Eeuwijk mocht na zijn blessure voor het eerst weer in de basis beginnen. ,,Ik had er al een beetje rekening mee gehouden vanwege de blessure van Jeffrey (Koemans red.).”

Het kampioenschap mag dan zo goed als uit zicht zijn, Van Eeuwijk wil nog niet opgeven. ,,We willen nu zo hoog mogelijk eindigen. Dat doe je door de laatste drie duels te winnen. Dan denk ik zeker dat je top-3 speelt.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN