Martin van Eeuwijk is per direct weg bij FC Lisse. Dat heeft de club dinsdagavond bekendgemaakt. Het contract van de spelmaker is ontbonden.

Aanleiding is het bijtincident van zaterdag in de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. De middenvelder van de Lissenaren beet tegenstander Ashwin Manuhutu in het been. Het was het zoveelste incident rondom Van Eeuwijk, die eerder al opzien baarde door zijn enorme kaartenlast.

Wederom vroegtijdig vertrek
Van Eeuwijk, die al contractverlenging was overeengekomen, werd bij zijn vorige club Rijnsburgse Boys ook al weggestuurd. De Lissenaar zou al vertrekken vanaf Middelmors, maar werd vanwege niet-toegestane zaalvoetbalactiviteiten de laan uitgestuurd. De voormalig speler van ook Teylingen en Katwijk keerde vervolgens in zomer van 2016 terug bij FC Lisse, de club waar hij zijn naam vestigde op het hoogste amateurniveau. Het werd een wisselend succes. Van Eeuwijk toonde regelmatig zijn surplus aan kwaliteiten, maar haalde ook vaak negatief het nieuws.

Lisse geeft op de clubsite kort tekst en uitleg. ,,Na overleg met diverse partijen heeft FC Lisse besloten om na het incident van afgelopen zaterdag het contract met Martin van Eeuwijk per direct op te zeggen. We willen het bij deze verklaring laten in het belang van de wedstrijd van zaterdag en we hopen dat de media deze keuze respecteert, zodat de spelers en staf zich optimaal kunnen voorbereiden richting de enorm belangrijke wedstrijd tegen Jong Sparta.”

Twee weken terug nam FC Lisse ook al afscheid van doelman Brian van der Werff, nadat de doelman onbezonnen een bal in de dug-out van IJsselmeervogels had geschoten.

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein