Met slechts twaalf van zijn twintig spelers tot zijn beschikking moest FC Rijnvogels-coach Hein van Heek zaterdag bij het Zilveren Trawler Toernooi improviseren. Hij besloot het tweede tegen Urk (0-3) te laten opdraven, waarna de hoofdmacht pas in de troostfinale in actie kwam tegen Stormvogels (7-0). ,,Het is jammer voor het toernooi, maar helaas hebben wij niet het budget van bijvoorbeeld Katwijk. Die kunnen zo met twee teams in de Hoofdklasse uitkomen.”

Niettemin is Van Heek content met zijn groep.  Als iedereen straks terug is, heeft hij een selectie met mogelijkheden. ,,We hebben best een aardig team. De nieuwkomers maken een goede indruk. Ik denk dat we er sterker op zijn geworden.”

Na het kampioenschap riep Van Heek vol enthousiasme dat Rijnvogels in staat moest zijn bij de eerste zes te gaan eindigen. Gezien de sterkte van de Hoofdklasse B komt hij nu enigszins terug op die uitspraak. ,,We hadden Ter Leede wel verwacht, maar die andere drie niet”, zei Van Heek, daarmee doelend op de degradatie van Katwijk en Noordwijk en het niet promoveren van Quick Boys. ,,Het wordt lastig om bij de eerste vijf of zes te eindigen. De eerste doelstelling is handhaving. Daarna kijken we wel verder.”

Rijnvogels dacht zich na de overschrijvingstermijn nog te kunnen versterken met Robin Janmaat, het broertje van international Daryl. De verdediger kan niet meer op zondag werken en wilde daardoor naar de zaterdag overstappen. De bond stak daar – ondanks een werkgeversverklaring – een stokje voor, omdat Janmaat te laat was. ,,Bureaucratie”, zei Van Heek. ,,Maar ik snap de bond wel. Zij moeten ook een lijn trekken. Omdat er zoveel misbruik van wordt gemaakt, is Robin nu de pineut.”

,,Het is jammer, want het is een aardige voetballer”, vervolgt Van Heek. ,,Maar hij had het moeilijk gekregen. Ik vond Joey (Zandbergen) in de voorbereiding beter. Dat is ook een goede rechtsback.”

Foto: FC Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN