De nederlaag van de zaterdagtak van Van Nispen kwam vorige week hard aan vertelde Jon Joost Cornelissens eerlijk. Het was de eerste verliespartij van het seizoen en dat nota bene tegen de directe belager, Be Fair. Niet alleen dat deed pijn volgens de aanvaller, vooral de manier waarop: Van Nispen had geen enkel moment in de wedstrijd de controle. En dat is juist iets waar de geelhemden zelf behoefte aan hebben in een duel.

,,Daarom hoopten we zaterdag te kunnen laten zien dat het een incident was.” Goed, Van Nispen won, maar om daar direct mee te kunnen concluderen dat het verloren duel tegen Be Fair eenmalig was, ging wat te ver. ,,Maar misschien was die nederlaag wel even nodig. Tot die wedstrijd ging het er voor ons wel heel makkelijk aan toe. Be Fair drukte ons even met de neus op de feiten.”

,,Ik zie mijzelf niet echt als een pure spits. Ik ben meer een soort spelmaker.”

In het verloren duel in Waddinxveen misten de Zilkers enkele belangrijke pionnen. Zo waren Ivo en Rick van der Vlugt nog afwezig. Zaterdag deed Jeffrey Koemans ook niet mee. Jongens die het Zilkse elftal beter maken. Tegen Zwammerdam (1-3) zorgde het niet voor problemen bij de koploper van de Derde Klasse.

Seizoenstotaal
,,Het was een prima overwinning. Zwammerdam is thuis best een aardige ploeg. De eerste helft speelden we goed en kwamen we uit een klutsgoaltje op 0-1. Die tellen ook. Daarna kwamen zij wat beter in het spel. De tweede helft hebben we op controle uitgespeeld en konden we uitlopen naar 0-2 en 0-3. Dat zij nog een goal scoorden was voor de statistieken.”

Cornelissens bracht met de derde treffer van de middag zijn seizoenstotaal op zeven. De andere twee goals kwamen op naam van Sven de Ridder en Michiel Polman.

,,Als we nog minimaal zes, zeven puntjes pakken voor de winterstop, ben ik tevreden.”

Met zeven goals uit negen wedstrijden loopt het dit seizoen weer aardig voor de voormalig Noordwijk-voetballer, die z’n jeugdopleiding genoot bij Feyenoord. ,,Voor een aanvaller is goaltjes maken altijd lekker. Al zie ik mijzelf niet echt als een pure spits. Ik ben meer een soort spelmaker.”

Vastigheden
Toch was er nog een kleine maar te horen in de stem van Cornelissens. ,,Het is voorin af en toe wel beetje passen en meten met de namen die kunnen spelen. Onze verdediging en het middenveld staat wel aardig vast. Voorin is dat minder. Het is prettiger voetballen als je wat vastigheden hebt. Maar ach, met dit elftal creëren we altijd wel kansjes. Ik hoop vooral dat we zo door blijven spelen zoals we nu doen. Als we nog minimaal zes, zeven puntjes pakken voor de winterstop, ben ik tevreden.”

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Freke blikt terug: ,,Kevin Winter de beste waarmee ik ooit heb gespeeld”‘

POPULAIRE BERICHTEN