Een week geleden sprak Van Nispen (zon.)-trainer Roy Schulpzand zich uit dat de buitenwacht eens wat realistischer naar zijn team moest kijken. De middenmoot waarin de ploeg zich bevond, was een realistische plek. Dat zijn ploeg na een wedstrijd of vijf, zes lijstaanvoerder was, was een topprestatie, maar misschien niet heel reëel om te denken dat Van Nispen dat vol zou houden. Zeven dagen later blijken die uitspraken de kern aardig te hebben geraakt. Z’n ploeg eindigde na een 1-2 overwinning bij WVC als zevende in het eerste gedeelte van de Derde Klasse.

Precies na dit weekend werd de schifting gemaakt voor de kampioens- en degradatiepoule. En voor die kampioenspoule kwamen de Zilkers dus net één plekje tekort. Geen ramp, maar wel jammer, vond verdediger Joost Verwer. ,,We wisten dat er een wondertje moest gebeuren. Drie, vier ploegen moesten puntenverlies lijden. Dat was te veel. Maar als je slechts twee puntjes achter de nummer zes eindigt, ga je wel even nadenken waar je precies die puntjes hebt laten liggen.”

Geen idee
Een van de ploegen die Van Nispen voorbij moest gaan, was WVC zelf, de tegenstander van afgelopen zondag. En die inhaalrace op onder andere WVC begon al slecht. ,,We hadden voor het duel tegen elkaar gezegd dat we scherp moesten beginnen, maar binnen no-time stonden we met 1-0 achter. Dat was zo tekenend voor de eerste helft. De afspraken werden niet nagekomen.”

,,Voor deze ploeg is dat wel realistisch.”

In de rust zat de ploeg van Schulpzand er verslagen bij, volgens Verwer. Toch richtte de ploeg zich in de tweede helft wonderbaarlijk op. ,,Waarom dat de ene helft wel kan en de andere niet? Ik heb geen idee. Ik kan niet echt de vinger op de zere plek leggen. In de tweede helft hebben we wel strijd op de mat kunnen leggen.”

Bren Zonneveld tekende na een uur spelen aan voor de gelijkmaker. Daarna ging de wedstrijd op en neer en zorgde Verwer uiteindelijk uit een corner voor de winnende treffer van de middag. Daarmee eindigde Van Nispen (zon.) dus op de zevende plek en moet het zich opmaken voor de ‘Derde Klasse A Laag’.

,,Voor deze ploeg is dat wel realistisch”, vond Verwer na afloop van het duel in Roelofarendsveen. ,,Dat we aan het begin van de competitie bovenaan stonden, dat was tegen ieders verwachting in. Daarna hebben we een fase gehad waarin alles wat meer tegenzat, dan in het begin. Toen zag je binnen de selectie het geloof ook afnemen. We hebben een leuke, jonge groep, maar ook niet geweldig.”

,,We weten in ieder geval dat we nog zes keer vol gas moeten.”

De Zilkse club kan vooral een vrij jong team op de been brengen. Verwer is met zijn dertig plus één van de meest ervaren jongens in het elftal. Zeker als enkele andere ervaren krachten als Jelle Vleugel, Dick Verhoeven of Mike van Haaster (inmiddels gestopt) afwezig zijn. ,,Met die jongens erbij heb je naast ervaring, ook meer kwaliteit erbij. Maar tegen WVC waren die jongens er niet bij en wonnen we ook.”

Vol gas
In de bus terug naar huis kregen de voetballers te horen in welke competitie het elftal terecht zou komen voor lijfsbehoud in de Derde Klasse. ,,Nog niet alle tegenstanders zijn bekend, maar we weten in ieder geval dat Graaf Willem/VAC en SJZ sowieso uit onze competitie er weer bij zitten. Het wordt nu nog zes weekenden spelen, er zitten dus ook wat vrije zondagen tussen. We weten in ieder geval dat we nog zes keer vol gas moeten.”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Zo gaan Warmunda en Van Nispen (zon.) volgende week verder’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)