Een kleine drie weken geleden stapte Donny van Oijen weer even uit de anonimiteit. De eenzaamheid van vier keer trainen op de club. Helemaal alleen, herstellende van een knieblessure. Het trainen op het veld was ‘lekker voor het moment’, maar een snelle terugkeer in de selectie bleek een utopie. Van Oijen richt z’n blik in maart al op het nieuwe seizoen.

In oktober van 2018 leek het qua blessureleed de goede kant op te gaan voor de vleugelspeler van Rijnsburgse Boys. In samenspraak met trainer Wilfred van Leeuwen zou de 28-jarige aanvaller minuten gaan maken. Eerst in twee, daarna in één. De beschadiging aan z’n patellapees (voor op je knieschijf) in z’n knie verminderde. Maar de aanvaller bleef bij elke afzet die hij met z’n linkerbeen maakte, last houden.

,,Elke keer als ik m’n standbeen neerzette, voelde ik een pijnscheut.”

Slijmbeursontsteking
,,Het bleek dat ik een slijmbeursontsteking had gekregen aan de pees in m’n knieschijf. Er werd besloten dat ik een cortisoneninjectie zou krijgen om de ontsteking te verminderen. Helaas scheurde daarna die pees weer. En nu zijn we weer vier maanden verder”, is de uitleg van Van Oijen.

Het voetbaljaar is dus voorbij voor de aanvaller die in 2017 overkwam van Katwijk en nog een contract tot 2020 heeft in Rijnsburg. ,,Dat vond ik aan het begin lastig te accepteren, maar ik heb me er nu bij neergelegd. Voetballen met pijn heeft geen zin. En elke keer als ik m’n standbeen neerzette, voelde ik een pijnscheut. Dat is niet te doen. Er valt dit seizoen niks meer te halen. Ik moet nu gewoon fit worden.”

,,De enige vrije dag in mijn week is de zondag.”

Binding
De aanvaller deed dat eerst bij het Rijnsburgse gymcenter ‘Multisport’, maar meldt zich nu vier keer in de week op de club. Op training- en wedstrijddagen. Daarmee houdt hij wel de binding met de spelersgroep, ook al staat hij niet tussen z’n medespelers op het veld.

,,Ik zie ook elke pot. En dat is eigenlijk best interessant. Ik heb de afgelopen maanden nog best wat van het spelletje kunnen leren. Dingen waar je in het veld normaal niet zo mee bezig bent. Overigens zie ik nu niet ineens mezelf trainer worden”, lacht de aanvaller. ,,De enige vrije dag in mijn week is de zondag. De rest gaat op in werk en voetbal. Hoewel voetbal ook ontspanning voor mij is, is het wel veel.”

Derby
Zo zal Van Oijen zaterdag ook aanwezig zijn bij de derby tegen Katwijk die hij nog nooit speelde. ,,De eerste wedstrijd die ik tegen Katwijk had kunnen spelen, zou ik door Pieter Mulders op de bank worden gezet. Hij had mij toen moeten opstellen, tegen mijn oude club. Ik had geen zin om daar op de bank te gaan zitten.”

De wedstrijden daarna zat de vleugelspeler noodgedwongen op de tribune. Geblesseerd. ,,Zaterdag ben ik er ook. Volgens mij is Robbert Susan geschorst omdat hij z’n vijfde gele kaart pakte tegen IJsselmeervogels. We gaan met een grote groep jongens van het kampioensjaar 2013 naar die wedstrijd kijken. Ik word nog altijd heel goed ontvangen in Katwijk. Dat is alleen maar mooi. Liefst wil ik er zelf tussen staan, maar zaterdag doet dat iets minder pijn.”

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Wisman positief verrast door ‘belletje uit Rijnsburg’’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)