Voor het tweede jaar op rij eiste Ian van Otterlo een hoofdrol op tijdens Argon – Ter Leede. Vorig seizoen deed hij dat nog in Mijdrechtse dienst en voorkwam hij hoogstpersoonlijk een Sassenheims kampioenschap in de Hoofdklasse A. Ditmaal vestigde Van Otterlo wederom de aandacht op zich, maar nu in een rood-geel tricot. Van Otterlo maakte in blessuretijd de winnende goal en bezorgde daarmee Ter Leede drie punten.

Geconfronteerd met een vraag over zijn hernieuwde hoofdrol in Mijdrecht moest Van Otterlo even glimlachen. Al bekende hij ook mixed feelings te hebben. ,,Ik vond het ook wel vervelend, nou vooral moeilijk ook. Ik bewaar veel goede herinneringen aan Argon. Dat maakt het lastig. Maar ik speel nu voor Ter Leede en doe ik mijn best voor deze club. Vorig jaar was dat andersom.”

Credits
Van Otterlo dankte vooral ook Mike Boelee, de aangever bij de goal. ,,Mike kwam over rechts goed door. Hij legde de bal goed terug en vanaf randje kon ik binnenschieten. Of het een mooi doelpunt was? Nou, het was vooral een mooie teamgoal.”

,,Als je ‘m dan zo steelt, is dat niet echt positief.”

Overwinningen in blessuretijd brengen doorgaans de nodige ontlading met zich mee, maar in Mijdrecht was dat voor Ter Leede niet helemaal het geval. ,,Het viel wel mee hoe we aan het juichen waren. We vonden sowieso dat we deze wedstrijd moesten winnen en willen met een goed gevoel richting de nacompetitie gaan. Als je ‘m dan zo steelt, is dat niet echt positief.”

Mijdrechtse muur
Al was de benaming ‘stelen’ wellicht niet helemaal op z’n plaats. Als er één ploeg de overwinning toekwam, was het Ter Leede wel. Dat vond ook Van Otterlo. ,,We hebben bij vlagen goed gespeeld en veel kansen gecreëerd. Alleen er ook veel gemist. Zij (Argon) kregen één kansje en die ging er gelijk in. Dat maakte het er niet makkelijker op. Zij hielden continue vijf, zes of zelfs zeven man achterin en hadden twee snelle jongens voorop. Dan loop je tegen een muur aan.”

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)