Hoewel er tijdens de wedstrijd van dinsdagavond tussen FC Rijnvogels en DFS niks meer op het spel stond voor de thuisploeg, waren de twee goals waar Max van Steen zijn ploeg mee naar de 2-1 overwinning hielp, een klein persoonlijk succesje. Na een maandje van blessureleed hoopte de nummer één spits van de Katwijkers het wisselvallige seizoen van zijn ploeg positief af te kunnen sluiten. Met z’n veertiende en vijftiende treffer van deze jaargang, slaagde hij in die missie.

,,Volgens mij zijn het er zelfs zestien. Er is altijd nog wat twijfel over een doelpunt die ik maakte tegen Jodan Boys. Ik telde ‘m zelf wel als een treffer van mij en dan zou ik op zestien staan”, lachte Van Steen een dag na afloop. ,,Maar al met al kan ik tevreden terugkijken op dit seizoen. Ik ben een tijdje geblesseerd geweest en heb nog wat wedstrijden gemist vanwege een schorsing en toch heb ik nog aardig wat goals kunnen maken.”

In het duel tegen DFS Opheusden maakte de Leidenaar op een prima moment de gelijkmaker in de eerste helft. FC Rijnvogels was na een vroege treffer uit een corner op een 0-1 achterstand gekomen. In een fase direct na de openingstreffer lieten de Katwijkers blijken het hoofdklasseduel niet helemaal als een veredeld oefenpotje te beschouwen.

,,Als ze zaterdag weer niet waren komen opdagen, dan waren ze door de KNVB uit de competitie genomen.”

Via kansen voor aanvaller Roy van Leeuwen (een treffer van hem werd nog afgekeurd) en Niek Ossevoort voerde de thuisploeg de druk op bij de bezoekers uit Gelderland. Pas in de slotfase van de eerste helft werd het ook in de score uitgedrukt via Van Steen. Ook in de tweede helft had FC Rijnvogels het betere van het spel. Nadat in de slotfase onder andere Robbin van Dijk werd ingebracht om wat frisheid in het elftal te creëren, deelde FC Rijnvogels de genadeklap uit. Via een voorzet over links van de vertrekkende Van Dijk, scoorde Van Steen uiteindelijk de winnende treffer.

Heisa
Zo pakte de ploeg van trainer Jimmy Simons de driepunter in eigen huis op een dinsdagavond in mei. Het duel tussen de twee elftallen in de Hoofdklasse werd eerder afgelast, omdat de spelers van de bezoekende ploeg weigerden om nog voor hun vereniging uit te komen. Een clash tussen het bestuur van de vereniging en de hoofdsponsor plus de stichting Sport Promotie Neder-Betuwe lag daaraan ten grondslag.

Volgens Van Steen merkte hij dinsdag weinig van de heisa binnen die vereniging. ,,In het veld sowieso niet. Ik had wel het idee dat die gasten er vol voor gingen. Die jongens hebben natuurlijk zelf onderling ook geen probleem met elkaar, maar meer met het bestuur.”

,,Stiekem vond ik het anderhalve week geleden wel lekker dat het duel niet doorging. Ik was toen nog geblesseerd. We hebben het gedoe rondom DFS daarna als team nog wel een beetje in de gaten gehouden. Als ze zaterdag weer niet waren komen opdagen, dan waren ze door de KNVB uit de competitie genomen. Omdat we daar uit gelijk hadden gespeeld, had het ons nog twee extra punten opgeleverd. Overigens had dat al niks meer uitgemaakt voor de derde periode.”

,,Als ik nu een keer een slechte wedstrijd speel, ben ik niet gelijk bang dat ik de volgende keer naast sta. Bij Quick Boys was dat anders.”

Die periode verspeelde FC Rijnvogels zelf door zaterdag te verliezen bij FC ‘s-Gravenzande. Na dat puntenverlies waren de Katwijkers kansloos voor een periodetitel en dus een plekje in de nacompetitie. ,,Daarom kan ik zelf wel tevreden zijn over mijn eigen seizoen qua doelpunten, maar had er met het elftal gewoon meer in gezeten. We zijn te wisselvallig geweest en hebben te lang tijd nodig gehad om met alle nieuwe jongens één team te vormen.”

,,Zelf ben ik wel blij met mijn overstap van Quick Boys naar FC Rijnvogels. Als je ergens de eerste spits bent, voetbal je automatisch met meer vertrouwen. Als ik nu een keer een slechte wedstrijd speel, ben ik niet gelijk bang dat ik er de volgende keer naast sta. Bij Quick Boys was dat anders. Ik ben nu 22 en dus op een leeftijd dat ik elke week moet voetballen. Het is voor mij echt de juiste keuze geweest om naar De Kooltuin te gaan.”

Archieffoto: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Spelers DFS Opheusden in opstand: streep door duel met FC Rijnvogels’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)