VVSB heeft zaterdag voor de tweede keer dit seizoen in competitieverband gewonnen. De Noordwijkerhouters klopten het Quick van oud-trainer Paul van der Zwaan met 2-1.

Door de overwinning trok VVSB het goede gevoel van de bekerzege op Kozakken Boys door. De paarsgelen wonnen dinsdag in Werkendam met 1-2 door een prachtige treffer van Jesse van Nieuwkerk in blessuretijd.

Van Velzen slaat tweemaal toe
Op de Boekhorst was ditmaal een andere aanvaller bepalend: Gyliano van Velzen. De linkspoot sloeg tussen de 31e en 34e minuut tweemaal toe. Eerst leverde hij een doeltreffende schuiver af, vervolgens reageerde hij attent op een rebound die ontstond na een poging van Van Nieuwerk.

In de slotfase van het eerste bedrijf moest VVSB-goalie Ruben Valk zich onderscheiden. Hij zag Mitchell Abdoel voor zich verschijnen, maar kwam als winnaar uit de strijd.

Geen 3-0
Kort na rust werkte Max Ossendrijver de bal in het Haagse doel, maar die treffer vond vanwege duwen geen doorgang. De 3-0 bleef later in de wedstrijd ook uit bij mogelijkheden van invaller Chip Engels en Van Nieuwkerk.

Uiteindelijk werd het nog spannend en zelfs billenknijpen voor VVSB. Jaap Fischer maakte in de 83e minuut de 2-1 en kort hierna raakten de bezoekers de paal. Ook Valk moest nog een keer handelend optreden. Niet geheel zorgeloos haalde VVSB uiteindelijk toch de eindstreep.

VVSB – Quick 2-1 (2-0)
Goals: Gyliano van Velzen (2)

Check ook: Van der Zwaan voor even terug op oude nest: ‘Een heel dierbare tijd’