Ruim anderhalve maand geleden leek VVSB op weg naar een geslaagde coupe in de Topklasse, maar de aanval op de troon moesten de Noordwijkerhouters bekopen met een flinke terugval. Cijfermatig dan, want coach Wilfred van Leeuwen twijfelde naar eigen zeggen geen moment aan zijn ploeg.

VVSB versloeg zaterdag ADO ’20 overtuigend met 5-0 en pakte voor het eerst sinds 8 februari weer een driepunter. ,,Dit is vooral een signaal naar onszelf: dat we altijd geloof moeten houden in de speelwijze die we voorstaan”, zei Van Leeuwen zelfverzekerd.

Wrang is het wel. Op 22 februari leek VVSB de koppositie te gaan pakken, maar een 2-0 voorsprong werd tegen FC Lienden uit handen gegeven (2-2). Vervolgens kende VVSB een vrije val. ,,Met het resultaat tegen Lienden konden we leven”, aldus Van Leeuwen. ,,Twee weken later speelden we een goede wedstrijd bij UNA, maar verloren we nadat we in de 88e minuut nog met 0-1 voor stonden. Toen is er iets in de ploeg geslopen en zat het even niet goed. Ik heb daar geen verklaring voor. Het is blijkbaar zo dat je altijd een mindere fase in het seizoen hebt. Vergeet niet dat we een aantal heel jonge spelers hebben. Ik vond het sowieso knap dat jongens als Maikey Parami en Tomas Tavilla het zo lang hebben volgehouden.”

Hekel aan verliezen

Ondanks de mindere resultaten genoot Van Leeuwen nog steeds van het training geven. ,,Ik heb een hekel aan verliezen”, vertelt hij. ,,Zelfs bij een potje kaartje ben ik dan niet te genieten. We hebben een heel volwassen groep, die elkaar de waarheid durft te zeggen. Het is zowel in goede als slechte tijden een genot om deze jongens te werken. De afgelopen weken hebben we fantastisch getraind. Het was een kwestie van tijd voordat het zich zou gaan uitbetalen.”

Van Leeuwen vindt dat de huidige derde plaats recht doet aan de kwaliteiten van zijn ploeg. ,,De buitenwacht verwacht dat we even kampioen zouden gaan worden, maar zo werkt het niet. Vooraf hebben we uitgesproken dat we in de top vijf wilden eindigen en een periode wilden pakken. Die periode is binnen en die top vijf-klassering gaat ook wel lukken. Dus hebben we gewoon een prima seizoen gehad.”

Foto: Tino Stulen

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)