[slideshow_deploy id=’45842′]

Of het lange onderhandelingen waren tussen Mike van Vliet en vv Noordwijk? Nee. Beide kampen hadden de intentie om met elkaar door te gaan en dus was een overeenkomst over een nieuw eenjarig contract zo beklonken. De doelman weet wat hij aan de club heeft en de Noordwijkers weten wat ze aan Van Vliet hebben. Dat de goalie als eerste speler van de selectie dit seizoen zijn contract heeft verlengd, maakt het voor hem niet specialer, maar tegelijkertijd geeft de promovendus een belangrijk signaal af aan de sluitpost. 

,,We waren er gewoon snel uit met elkaar. Ik had niet de intentie om te vertrekken, omdat ik het goed naar m’n zin heb bij de club. Daarnaast liet de club merken dat ze graag wilden dat ik bleef. Na een goed gesprek heb ik het er nog even met m’n familie en vriendin over gehad en zij lieten ook aan mij merken dat ze graag wilden dat ik zou blijven.”

Onomstreden onder de lat 
Van Vliet is in korte tijd één van de sleutelspelers geworden op Sportpark Duinwetering. In de zomer moest hij de strijd aangaan met zijn concurrenten Joe van der Sar en Sven Wolsheimer. De oud-jeugdspeler van Alphense Boys trok aan het langste eind. Tot op heden is de goalie onomstreden in het doel van Noordwijk en de snelle contractverlening bevestigt dat het vertrouwen er namens de club is.

,,Ik heb van Roy vorig seizoen enorm veel geleerd.”

,,Dat lieten veel mensen bij Noordwijk ook wel weten. Het is alleen niet zo dat ik nu anders naar de zaken kijk. Ik ben nog steeds enorm gemotiveerd om te laten zien wat ik kan. Dat heeft niets met een basisplek te maken, want je moet altijd het uiterste uit jezelf halen. Ik heb dit seizoen nog genoeg te leren en ik wil me focussen op een goed jaar met het team. We zitten nu even in een dipje, maar ik heb er vertrouwen in dat wij een mooi jaar gaan draaien.”

Het grootste compliment wat de goalie kan ontvangen, is dat niemand bij de roodhemden het nog heeft over zijn voorganger Roy Rondeltap. Laatstgenoemde kende twee uitstekende seizoenen onder de lat van de ploeg van Kees Zethof, maar Van Vliet vervangt hem met verve. ,,Het is inderdaad een groot compliment dat je zijn naam niet hoort. Ik heb van Roy vorig seizoen enorm veel geleerd. Dat doe ik nu ook van Sven en Joe. Dingen die Roy onder de lat deed, probeer ik ook te doen.”

Sterke selectie
Niet alleen de doelverdediger ligt voor komend seizoen vast bij Noordwijk, maar ook aanvoerder Emiel Wendt. De middenvelder annex aanvaller tekende vorig seizoen een tweejarig contract bij de club en dus telt de selectie voor komend seizoen tot nu toe twee spelers. Van Vliet heeft er vertrouwen in dat de Noordwijkers ook het komende seizoen met een kwalitatief sterke selectie gaan werken.

,,Ik ben ook niet iemand die van het onderhandelen is.”

,,Het is dat ik nu de eerste ben die heeft verlengd, maar dat kwam omdat we er vrij snel uit waren. Ik ben ook niet iemand die van het onderhandelen is. Dat kan ik ook niet. Voor mij is het vertrouwen en het goede gevoel het belangrijkst. Ik heb het naar mijn zin op de club en op de achtergrond hebben al meerdere jongens een gesprek gehad met de club. Ik heb er vertrouwen in dat het volgend seizoen er ook goed uitziet bij ons.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Waarom wij met premium-artikelen werken’

POPULAIRE BERICHTEN