,,Het wordt mijn laatste wedstrijd.’’ Zonder een vraag te stellen weet Nick van Westerop waar dit interview over gaat. De aanvoerder van Van Nispen speelt zondag voor het laatst voor de club uit De Zilk. Op het programma staat lijfsbehoud. Op bezoek bij kampioen Altior heeft Van Westerop aan één punt genoeg om Van Nispen een mooi afscheidscadeau te geven.

,,Voor aanvang van het seizoen had ik niet verwacht dat mijn laatste duel een zou zijn om degradatie te ontlopen’’, zegt de clubman eerlijk. ,,Ik wist toen al dat dit mijn laatste seizoen zou zijn. Ik ben dan wel pas 29. Maar je ziet allerlei spelers die technischer en sneller zijn. Daarnaast heb ik steeds meer andere verplichtingen en minder tijd. Dan weet je: het is tijd voor een nieuwe generatie.”

,,Ik was vijftien en speelde alles. Dat zegt genoeg over hoe het er toen aan toeging. We degradeerden met maar vijf punten.”

Ondanks dat dat verdediger nog geen dertig telt, heeft hij er na zondag vijftien seizoenen selectievoetbal opzitten. ,,Dat eerste seizoen was misschien ook wel het slechtste seizoen dat ik bij Van Nispen heb meegemaakt. Ik was vijftien en speelde alles. Dat zegt genoeg over hoe het er toen aan toeging. We degradeerden met maar vijf punten.”

Kees Zethof
Na een paar seizoenen in De Zilk maakte de huidige aanvoerder op zeventienjarige leeftijd de overstap naar VVSB. ,,Mijn toenmalig trainer Kees Zethof raadde mij dat aan. Ik voetbalde toen bij VVSB in het tweede, maar heb de stap hoger nooit kunnen maken. Er zaten in mijn team betere spelers en die haalden het eerste ook niet. Daarnaast ging ik een half jaar stage lopen op Curaçao, dat hielp ook niet mee. Toen ben ik weer met mijn vrienden bij Van Nispen gaan voetballen.’’

Bij VVSB behaalde Van Westerop wel enkele successen. ,,We wonnen de beker en werden landskampioen met het tweede. Bij Van Nispen was mijn meest succesvolle seizoen denk ik het jaar dat we promoveerden naar de Derde Klasse. Een niveau dat ideaal is voor de club.’’

,,Dat is het belangrijkste van die wedstrijd: dat Van Nispen een derdeklasser blijft.’’

Vergeten zal de aanvoerder zijn huidige clubje nooit. ,,Ik zal volgend seizoen nog wel een paar wedstrijden langs de kant staan. Dit jaar hadden we veel last van blessures. Ik ben één van de weinige die vertrekt. De spelersgroep blijft intact en als die ook fit blijft en de nieuwe trainer neemt nog een paar spelers mee. Dan Van Nispen het volgend seizoen een leuke middenmoter in de Derde Klasse.’’

Voordeel
Maar eerst de wedstrijd van zondag tegen kampioen Altior. ,,Dat kan in ons voordeel zijn’’, zegt Van Westerop. ,,Ze spelen nergens meer om. We gaan de wedstrijd in met het doel om een puntje te halen. Want dat is het belangrijkste van die wedstrijd: dat Van Nispen een derdeklasser blijft.’’

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Titelhoop bij Valken ’68: ,,Dan gaat Arie de sloot in”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude