Wie aan het begin van het seizoen had voorspeld dat Katwijk tegen Ter Leede een onvervalste degradatiekraker zou zijn werd vierkant uitgelachen. Toch is het morgen zover. Dat de Sassenheimers onderaan bungelen is niet geheel onverwacht, maar dat landskampioen Katwijk de laatste plaats in de Topklasse bezet, mag met recht een sensatie worden genoemd. VIDB beschouwt voor met Carlo van Zelst, oud-speler van Katwijk en Ter Leede.

,,Beide ploegen gaan voor de winst”, voorspelt Van Zelst. ,,Dat lijkt me duidelijk. Katwijk moet, zeker thuis. En Ter Leede ruikt bloed. Als ze Katwijk kunnen pakken, is het morgen wel. Die liggen aardig in de touwen.”

Van Zelst was zelf aanwezig bij de heenwedstrijd aan de Roodemolen, die door een late goal van Martijn Gootjes in 0-1 eindigde. ,,Toen had Ter Leede zeker op basis van de tweede helft een punt verdiend maar ging Katwijk er met de overwinning vandoor. Toch boden ze meer dan goed weerstand. Dat zal morgen niet anders zijn.”

Noodzakelijke meters

Hij denkt dat Ter Leede weleens kan gaan winnen. ,,Omdat zij momenteel beter weten hoe ze hun kwaliteiten moeten benutten. Bij Katwijk ontbreekt er van alles op het moment. Dan zit er maar één ding op. De rijen gesloten houden en met en voor elkaar willen werken. En dat mis ik een beetje op dit moment. Willen de spelers echt voor elkaar werken? Er moeten nu meters gemaakt worden die niet leuk zijn, maar wel noodzakelijk. Het komt er echt op aan.”

Volgens de oud-speler moet Katwijk gauw tot het besef komen dat topvorm niet ergens voor het oprapen ligt. ,,Die komt niet zomaar terug. Bruinink kan ook niet alles af blijven schuiven op pech of dat soort dingen. De ranglijst liegt namelijk nooit. Je hebt aan het eind van het seizoen net zoveel geluk als pech.”

Homogeen

Voor Ter Leede ligt het anders, stelt Van Zelst. ,,Die wisten dat dit seizoen moeilijk ging worden. Die spelen naar hun mogelijkheden. Dat is vanuit een homogene organisatie proberen te opereren. Ze hebben een aantal spelers die het niveau ontstijgen en de rest is min of meer gelijkwaardig.”

Voor de Krombewoners voorziet hij grotere problemen als er niet gauw iets gebeurt. ,,Ze staan negen punten achter op een veilige plek. Dat heb je niet voor eind maart ingehaald. Of je moet alles winnen en de rest moet verliezen.”

,,Het is te hopen dat iemand met een individuele actie de boel openbreekt”, vervolgt Van Zelst. ,,En er zijn zat spelers die dat kunnen. Daar is Jeffrey Jongeneelen er zeker één van. Daarom vond ik zijn reservebeurt van vorige week vreemd. Maar het vertrouwen kan niet oneindig zijn. Ik verwacht dat Bruinink weinig concessies doet aan vorige week. Dat zou ook niet geloofwaardig zijn.”

Tekst: Tom van der Wilt

POPULAIRE BERICHTEN