Iedere maandag blikken we in de ‘Analyse van Willem’ terug op het afgelopen voetbalweekeinde. Dat doen we met niemand minder dan Willem van Zuilen, al jaren het gezicht en de stem van het amateurvoetbal. 

Willem, jij moet een prachtig weekeinde hebben gehad met de benefietwedstrijd en Noordwijk – Ajax?

,,Absoluut. Ik vond de benefietwedstrijd fantastisch. Het was heel leuk om jongens als Pitti en Linger weer eens aan het werk te zien. En ik vond het enorm leuk dat Robin van Vliet scoorde. Een heel mooie goal bovendien. Die jongen zag dit echt als zijn afscheidswedstrijd. Hij speelde goed en was echt aanwezig. Na afloop had ik hem voor de camera en hij had het er echt moeilijk mee. Hij was heel emotioneel. Het gaat hem echt aan het hart dat hij moet stoppen.

,,Het was fantastisch om die mannen van vroeger weer aan het werk te zien. Prachtig toch, als zo’n Wendt dan naar de kant roept: ‘Heb je geen ander voor mij?’. Het was een heel leuke avond. Met een goede opbrengst voor het goede doel.”

En dan naar de Duinwetering, waar Noordwijk bijna een wonder bewerkstelligde tegen Ajax. Wat gebeurde er allemaal?

,,Degradatie werd zaterdag een feit, maar het was natuurlijk al eerder fout gegaan. Het was enorm spannend en Ajax heeft ‘m echt geknepen. Die lieten uiteindeliijk drie spelers invallen, die eigenlijk rust zouden krijgen. Dat zegt genoeg. Noordwijk speelde vol bravoure. Dat ze uiteindelijk nog zo dichtbij zijn gekomen, is enorm frustrerend. Maar het publiek heeft een geweldige wedstijd gezien.”

Al met al moeten we concluderen dat het een teleurstellend seizoen is geworden voor de streekclubs in de zaterdagse Topklasse

,,Ik blijf het jammer vinden dat Noordwijk, Katwijk en Ter Leede zijn gedegradeerd. Daardoor zijn we met de Bollenstreek nog maar met twee clubs in de zaterdagse Topklasse vertegenwoordigd. Ik vind het onzin dat mensen nu gaan roepen dat de Hoofdklasse A zo mooi wordt. Iedere club wil het hoogst haalbare. Ik sprak zaterdag Pieter Vink en die beaamde dat ook. En zou Katwijk – Noordwijk of Quick Boys – Ter Leede meer mensen trekken dan tegen IJsselmeervogels of Spakenburg. Ik denk het niet.”

,,Desondanks blijft de Bollenstreek het walhalla van het amateurvoetbal. Ondanks dat ze in de midden-Nederland en het oosten van het land ook prachtige voetbalgemeenten hebben. De collega’s van RTV Utrecht hebben een geweldige regio met voetbalminnende gemeenten als Veenendaal en Spakenburg, en ook nog Sparta Nijkerk.”

Tot slot, verder nog noemenswaardigheden?

,,Ik vind het schitterend dat Quick Boys een afscheidswedstrijd voor Derek van der Plas heeft georganiseerd. Dat verdient-ie ook. Ik schaar hem in het rijtje Floor van Duijn en Hans van der Plas, ondanks dat hij niet de beste voetballer was. Wel vind ik dat Derek een voorbeeldige instelling had. Hij mopperde niet, bleef altijd gaan. En hij is altijd Quick Boys altijd trouw gebleven. Absoluut een voorbeeldige topvoetballer.”

POPULAIRE BERICHTEN