Iedere maandag blikken we in de ‘Analyse van Willem’ terug op het afgelopen voetbalweekeinde. Dat doen we met niemand minder dan Willem van Zuilen, al jaren het gezicht en de stem van het amateurvoetbal voor Omroep West.

Willem, de ene week is de andere niet, zo is maar weer eens gebleken.

,,Het waren twee totaal verschillende weekenden. Echt dramatisch.”

Zelf zat je bij IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys (4-1). Hoe heb je die pot ervaren?

,,Martin van Eeuwijk en Raily Ignacio waren geblesseerd en zonder hen komt Rijnsburg toch wel kwaliteit tekort. Die twee zijn creatief, onberekenbaar en kunnen een wedstrijd beslissen. Als me één ding duidelijk is geworden is het dat Rijnsburgse Boys niemand heeft om Ignacio te vervangen. Quincy van de Leuv mocht in de basis beginnen, maar werd in de rust terecht gewisseld. Jeffrey Winter zou een alternatief kunnen zijn, maar die is nog niet fit. Winter kwam erin voor Van de Leuv en was al een stuk dreigender. Hij had na rust de 1-1 op zijn schoen en maakte later een goede goal.”

,,Daarnaast miste ik de echte wil om te winnen bij Rijnsburgse Boys. Het was inspiratieloos. Vooral na de 2-0 vlak na rust. Het oogde vanaf de kant alsof IJsselmeervogels liever wilde winnen dan Rijnsburgse Boys.”

Is je verder nog wat in die wedstrijd opgevallen?

,,IJsselmeervolgels heeft met Thomas Verheijdt en Selmo Kurbegovic gewoon twee geniale voetballers. Dat zag ik voor de winterstop tegen Katwijk ook al. Verheijdt is niet de meest technische speler, maar hij maakt ze wel. Ik denk dat ze bij ADO hebben zitten slapen door hem te laten gaan. Ik vind het een type Hans Zwaan, hoewel die technischer was. Verheijdt is een gewilde speler. Ik begreep dat Quick Boys ook aan hem trekt. Het is voor hem minder interessant dat hij geen garantie heeft dat Quick Boys volgend seizoen in de Topklasse speelt, zo vertelde hij me. Bovendien vind ik dat Verheijdt met zijn kwaliteiten gewoon in het betaalde voetbal thuishoort.”

Vorige week verloor Lisse als enige regioclub. Nu was het juist andersom.

,,Erg knap van Lisse dat ze zich goed hebben hersteld van het pak slaag bij Rijnsburgse Boys. Na afloop van die wedstrijd was Misha Salden ook realistisch. Gelukkig raken ze niet zo snel in paniek bij Lisse. Ik vind ook dat ze een aardig elftal hebben. Verder was het een drama. Voor Noordwijk wordt het een moeilijk verhaal, al kun je verliezen bij Kozakken Boys. Voor alle onze regioploegen geldt dat er nu wel eens gewonnen moet gaan worden. Over Rijnsburgse Boys maak ik me nog het minste zorgen. Datzelfde geldt voor Lisse. Ik denk niet dat we alle ploegen erin houden. Capelle staat in de buurt, evenals Excelsior ’31. Het vertrek van Denis Mahmudov scheelt toch wel een slok op een borrel. Die maakt gewoon 25 goals per seizoen.”

Dan rest Katwijk. Is de ploeg nog wel te redden?

,,Ik begreep van mijn collega Herman Nanninga dat alles, maar dan ook alles tegenzat. Na afloop had hij een kritisch interview met Cees Bruinink en stelde hij de vraag of Bruinink wel moest blijven zitten. Ik denk ook niet dat een vertrek van Bruinink de oplossing is. Vanwege het geld. Als ze toch geld uitgeven, kunnen ze dat beter spenderen aan één of twee directe versterkingen. Pascal Bosschaart speelde zaterdag mee bij IJsselmeervogels. Moeiteloos. En hij gaf leiding aan de defensie. Er moet iets gebeuren bij Katwijk, daar ben ik het mee eens, maar de trainer wegsturen lijkt me niet de oplossing. Een schokeffect heeft meestal toch maar één week effect.”

POPULAIRE BERICHTEN