,,Ze hadden nog geen punt gepakt, die gasten.” Net op het moment dat Van Nispen (zon.) dacht dat het op de ranglijst niet erger kon voor de Zilkers, gingen ze zondag onderuit tegen de ploeg die stijf onderaan stond met nog nul punten uit zeven wedstrijden, Sporting Leiden. De ploeg van Roy Schulpzand zag in 40 seconden de wedstrijd totaal door de handen glippen. ,,Ongelooflijk”, vond aanvoerder Koen van der Linden.

Helaas voor de captain zelf had hij ook nog een negatieve hoofdrol in één van de tegentreffers. Via zijn hoofd belandde de bal ongelukkig achter de eigen doelman, Rien de Jong. Nog geen minuut later lag zelfs de tweede treffer achter de Zilkse goalie. Vanaf de aftrap stormden de Leidenaren richting de Zilkse goal, kreeg de ploeg een penalty en stond het zomaar 2-1.

,,En dat terwijl er geen vuiltje aan de lucht was in de eerste helft”, had Van der Linden opgemerkt. ,,Voor het duel met ons hadden ze nog geen punt gepakt, die gasten.” Van Nispen (zon.) kwam via Xavi Noltenius van Elsbroek op een 0-1-voorsprong. Na die voorsprong kreeg de ploeg van Schulpzand nog meer ruimte en was het wachten op de 0-2.

,,Jelle Vleugel en Atze Bosma konden niet spelen. Daarnaast viel Bren Zonneveld ook nog eens uit.”

,,We hadden op dat moment het gevoel dat we er misschien wel met 0-5 overheen zouden klappen. Ze liepen niet eens meer met hun man mee. Tot die 40 seconden, waarin de wedstrijd totaal omdraaide. In de tweede helft konden ze ineens wel weer met hun man meelopen en roeiden ze alle tweede ballen weg. Maar dan nog: dit had ons niet mogen overkomen. Sommige van die gasten stonden in de rust gewoon een ‘peukie’ te roken. Zo’n team was het ook een beetje.”

Lappenmand
De Zilkse derdeklasser kon de Leidse ploeg in de tweede helft ook niet meer breken. Daarvoor miste het zelf domweg te veel creatieve spelers afgelopen zondag. ,,Jelle Vleugel en Atze Bosma konden niet spelen. Daarnaast viel Bren Zonneveld ook nog eens uit. Ik heb niet precies gezien wat er gebeurde, maar hij leek zich te verstappen. Hij kon nog amper lopen.”

Koen van der Linden kopt de bal pardoes in z’n eigen doel

,,Als wij één of twee spelers missen, dan is het al het al veel. Maar vijf of zes jongens missen, dat kunnen we gewoon niet gebruiken. Ferdi Smit is ook al een tijdje geblesseerd, Stan van Maris was ziek en Rico Geerlings had ik de Districtsbeker rood gekregen en was disciplinair geschorst. We stonden ongeveer met het tweede elftal op het veld.”

Buitenland
Van der Linden begon, misschien wel uit pure wanhoop, te lachen na het opnoemen van het lijstje. ,,Ik werd op het werk ook nog wel even belachelijk gemaakt met de einduitslag. ‘Hoeveel punten hadden die gasten nou gehaald voordat ze tegen jullie moesten’, vroegen collega’s expres aan mij. Dat kan ik wel hebben hoor.”

,,We gaan waarschijnlijk naar de wedstrijd Crystal Palace – Arsenal.”

De huidige twaalfde plek op de ranglijst is in ieder geval onder het niveau wat Van Nispen wil nastreven. ,,Als iedereen fit is, dan kunnen wij prima rond plek zeven of acht eindigen op de ranglijst. Voorlopig moeten we vooral voor de winterstop nog proberen puntjes te sprokkelen.”

In de break kunnen de nu nog geblesseerde spelers fit worden en aan de teambuilding worden gewerkt. ,,We gaan een paar dagen naar Londen. Vorig jaar zijn we naar Valencia geweest en zo’n ‘buitenlandtrip’ beviel wel. We gaan waarschijnlijk naar de wedstrijd Crystal Palace – Arsenal. Trainen doen we niet, het is vooral een leuke trip voor het team.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Bekijk ook: ‘Één-tweetje: ,,FC Lisse heeft gesproken met Mark Evers”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)