Bijna vijf maanden was SJC zonder verliespartij in competitieverband. De Noordwijkers leden eind september bij VELO hun laatste nederlaag. Uitgerekend de club uit Wateringen maakte weer een einde aan SJC’s mooie ongeslagen reeks. Op de Lageweg won VELO met 1-2. ,,Net als in de uitwedstrijd hadden we minimaal een punt verdiend en misschien wel moeten winnen”, baalde trainer Kees Zethof.

SJC kwam al in de eerste minuut op achterstand. ,,De eerste beste lange bal leverde direct gevaar op”, aldus Zethof. ,,Kevin Schelvis kon in eerste instantie nog redding brengen. Uit de corner die volgde viel alsnog de 0-1. Gelukkig wisten we die achterstand al vrij snel weg te poetsen, met een fantastische goal van Dandy Steenvoorden.”

DSC04196-bewerkt                                   SJC viert de fraaie gelijkmaker van Dandy Steenvoorden

Na ruim een halfuur spelen volgde een nieuwe domper. ,,Hun eerstejaars A-junior, een snelle rechtsbuiten, werd weggestoken en we stonden niet goed achterin. De voorzet werd binnengewerkt door een speler van VELO”, baalde Zethof, die SJC in de slotfase van de eerste helft zag opleven . ,,We werden een aantal keer zeer gevaarlijk. Niet zozeer met uitgespeelde aanvallen, maar vooral met opportunistisch spel. Het was steeds echter net niet. Ballen ging net naast, of net over.”

Wisselingen
Zethof was halverwege niet geheel tevreden. Hij greep de rust aan om wat dingen aan te passen. ,,Dat doe je niet als je op de best mogelijke manier bezig bent”, vertelt de coach. Gedurende de wedstrijd werd ook de naar Quick Boys vertrekkende Jordy Groot van positie gewisseld. ,,Jordy begon als aanvallende middenvelder. Hij heeft zijn beste wedstrijden echter voor de verdediging gespeeld. We hebben dat teruggedraaid.”

In de tweede helft gooide VELO de pot dicht en SJC liep zich stuk op de verdedigende stellingen van de bezoekers. Zodoende verloren de Noordwijkers opnieuw van VELO. Toch weigerde Zethof van een agstgegner te spreken. Hij noemde het vooral ongelukkig. ,,We speelden niet onze beste spel, maar hadden minimaal een gelijkspel verdiend.”

Uit de dood herrezen
,,VELO heeft de boel op gegeven moment continu vertraagd en dat is hun goed recht, maar het zegt wel iets over hoe zij erin stonden. Als je lekker in je vel zit, doe je dat niet. Ze gingen steeds gillend naar de grond, maar stonden vijf keer uit de dood herrezen weer op.”

Bij winst had SJC de opponent op vijf punten kunnen zetten en goede zaken kunnen doen voor plek drie. Toch weigerde Zethof bij de pakken neer te zitten. ,,Wij proberen derde te worden. De eerste twee, FC Boshuizen en IFC, zijn al te ver uit zicht. VELO is ons nu gepasseerd. Het zij zo. Er zijn nog vele duels te gaan en volgende week kan het zomaar weer anders zijn”, sloot Zethof nuchter af.

Foto’s: Johanna Wever

Samenvatting SJC TV (Bollenstreek Omroep)