Afgelopen weekeinde herstelde Quick Boys zich van de nederlaag tegen Montfoort. Op bezoek bij Odin ’59 werd met 2-1 gewonnen. Bart Freke en Jeroen Ketting bezorgden de Katwijkers de broodnodige overwinning.

Door de overwinning stegen de  blauwwitten naar de vierde plaats in de Hoofdklasse. Het verschil met koploper Sparta Nijkerk, dat met 4-0 won van DOVO, blijft zeven punten. VIDB beschouwt na met trainer Ted Verdonkschot. ,,We hebben goed gevoetbald. Alleen start je weer heel slecht. Daarna hebben we het goed opgepakt en eigenlijk gedomineerd.”

Verdonkschot begon in Heemskerk met Reinhard Breinburg weer als rechtsback. Thomas Arroyo begon daardoor op de bank. Verder hadden Maarten Woudenberg en Bart Freke van plaats geruild. Freke begon als centrale verdediger. Woudenberg nam zijn vertrouwde stek op het middenveld weer in. ,,Omdat Odin ’59 snelle spitsen heeft, viel mijn keus op Reinhard.”

Quick Boys startte slecht. De eerste de beste aanval van de gastheren leverde gelijk de openingstreffer op. De Katwijkers ontwikkelden daarna een veldoverwicht. Jaap van Duijn en Woudenberg waren dichtbij de gelijkmaker. Nog voor de rust zette Bart Freke de verdiende 1-1 op het bord. Freke mocht van elf meter aanleggen nadat er hands was geconstateerd.

Na de thee was er maar een ploeg die voetbalde, namelijk Quick Boys. Good-old Jeroen Ketting besliste het duel in Katwijks voordeel. De spits was er als snelste bij om een rebound binnen te tikken. ,,Wij kregen daarna kansen genoeg om verder uit te lopen. Dat lieten we na en dus moet je opletten dat de goal niet alsnog aan de andere kant valt”, zegt Verdonkschot.

Verdonkschot verwacht, met duels tegen Bennekom en Huizen in het vooruitzicht, zes punten van zijn ploeg. ,,Willen we nog echt meedoen bovenin zullen we die moeten winnen. Dat moeten zes punten zijn. Het is vooral goed om te zien dat het spel erop vooruit gaat.”

Of de Haarlemmer nog wakker heeft gelegen van het verlies van vorige week? ,,Nee. Dat moet je mij aan het einde van de rit nog maar eens vragen. Dat kun je daar pas iets over zeggen, vind ik. Dan weet je of die drie punten, hele dure punten blijken te zijn. Nu kijk ik alleen naar de wedstrijden die nog komen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN