SJC boekte tegen streekgenoot UVS alweer zijn tiende seizoenszege. Met 1-0 trok de formatie van Laurens Mouter aan het langste eind. Door de afgelastingen van concurrenten Magreb ’90 en Nieuwerkerk zijn de Noordwijkers de koppositie tot op twee punten genaderd.

De uitslag doet misschien anders vermoeden, maar volgens Mike Verhoek had er maar één ploeg recht op de winst. ,,We zijn eigenlijk niet in de problemen geweest. Het is aan onszelf te wijten dat het slechts 1-0 is geworden. We hebben veel kansen gecreëerd en zelf weinig weggegeven. Misschien twee halve kansjes, dat was het. Zelf hielpen we de mooiste kansen om zeep.”

Richard Versteden kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar. De aanvaller profiteerde optimaal van een foutje in de UVS-verdediging.

Verhoek vindt dat zijn ploeg nu voor het kampioenschap moet gaan. ,,En dat vinden meer jongens met mij. We hoeven voor niemand onder te doen. We hebben bovendien Magreb ’90 en Nieuwerkerk allebei al een keer geklopt, dus waarom niet?”

Versteden is het met Verhoek eens. ,,Dat kan zeker. We krijgen nu een aantal mindere tegenstanders, die moeten we wel eerst winnen. Ik denk namelijk niet dat onze concurrenten nog veel punten gaan morsen. Als wij geen fout maken, worden de onderlinge duels beslissend.”

SJC krijgt Magreb nog uit en Nieuwerkerk thuis. Beide duels staan aan het einde van de competitie op het programma. ,,Grote kans dat daar de titel wordt beslist”, besluit Versteden

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN