Rodelantaarndrager FC Lisse is in de Tweede Divisie klaar voor het overdragen van dit relikwie aan de concurrentie. Het team van Sjaak Polak kwam zaterdagmiddag tot een 2-2-gelijkspel op Houtrust en hijgt Kozakken Boys nu in de nek.

De omstandigheden van zowel het terrein als het weer lieten goed voetbal geen moment toe, maar onderhoudend was de wedstrijd wel. Daarbij was het zowel mogelijk dat Scheveningen voor de pauze een definitieve voorsprong nam, maar had dat in de tweede helft ook andersom kunnen gebeuren. De uiteindelijke 2-2 was in die zin dan ook voor de meeste aanwezigen wel te verteren.

De wedstrijd had een wat verrassende start. Want direct nadat het team van John Blok uit de oppeppende scrum kwam en de Belgische scheidsrechter Bogaerts het beginsignaal had gegeven, stond rechtsback Nerivio Kasanwirjo al oog in oog met doelman Sven van der Maaten van de thuisclub. Het had een vliegende start voor FC Lisse kunnen betekenen, alleen de rechtsback gaf geen kracht aan zijn schot mee.

Thuisploeg neemt initiatief over
Scheveningen had enige tijd nodig om van de schrik te bekomen, maar stichtte na dertien minuten ook haar eerste gevaar. Ian van Baalen slingerde een vrije trap vanaf links naar de tweede paal waar Gomes Nieto in hoopte te koppen. Doelman Joost Meendering stopte de poging echter maar kwam daarbij ook in botsing met de Scheveningse back, die verzorging nodig had. Het was de eerste van twee ongewenste pauzes wegens blessures. De tweede was nog wat minder prettig, want Justin van der Putten ging na een half uur spel in de middencirkel naar de grond en kon vanwege een blessure nabij de heup niet verder. Het betekende de vroege entree van Maxim van der Meer in de wedstrijd.

Een ander probleem voor de Bollenstreekbewoners was dat Scheveningen zich in deze fase een aantal kansen bijeen speelde. En die waren beduidend groter dan die ene die Lisse na achttien minuten kreeg waarbij Max Hudepohl een voorzet uiteindelijk op de deklat legde. Scheveningen zag Michael de Niet ondertussen een voorzet van Kevin Gomez Nieto via de grond over mikken en Lex Immers zag zijn poging centimeters naast het doel huppelen. Halverwege de eerste helft viel alsnog de 1-0. Ian van Baalen vond bij een hoekschop de vrijstaande Gomez Nieto en die versloeg Meendering in de verre hoek, 1-0 via de doelpaal.

De 2-0 leek daarna slechts een kwestie van tijd, maar De Niet, Immers en Jari de Jong konden Meendering in deze fase niet passeren. Nog sterker, in de extra tijd van de eerste helft verraste Kasanwirjo de groen-zwarte verdediging met een snelle inworp naar invaller Van der Meer. Die wist zich ook meteen weg te draaien bij zijn bewaker en op maat af te leggen naar Remi van Ekeris. De op de 16 meter lijn staande middenvelder schoot de 1-1 onberispelijk binnen.

Van der Meer draait weg en drukt af
Enkele minuten na de pauze stond de wedstrijd helemaal op zijn kop. Dat kwam dan wel doordat FC Lisse uit een heel ander vaatje ging tappen. Ineens kwam het team met steeds weer vijf a zes mannen over de middenlijn en dat leverde enkele hachelijke situaties voor het Scheveningse doel voor. Bij een daarvan speelde Kasanwirjo Van der Meer aan en weer kon de spits zich knap vrij draaien van zijn belagers. Het indraaiende schot verdween in de verre hoek, 1-2.

Nu leek Scheveningen uitgeteld. Het kwam enkele malen goed weg bij Lisser pogingen om de wedstrijd te beslissen. Het dichtst daarbij waren Hudepohl, die na een scrimmage de paal raakte en Daan Klinkenberg die Van der Maaten zag redden. Blok bracht met Gouda voor Strooker meer elan in zijn voorste linie en daardoor ontstond weer een vrijwel gelijke strijd. Het leverde uiteindelijk ook de 2-2 op toen weer Kevin Gomez Nieto op de goede plek stond om een assist van Gautam Kalpoe binnen te koppen.

In het laatste kwartier was de zuiverheid aan beide kanten vrijwel volledig uit het spel verdwenen en kwam het ene punt voor beide teams nauwelijks meer in gevaar.


Na afloop spraken we met Scheveningen-trainer John Blok. Beluister dat audio-interview hieronder:


Tekst en interview: Theo Uphus
Foto’s: FC Lisse

Lees ook: Steun VIDB voor slechts 11 euro per seizoen en kom in het VIDB Elftal!

POPULAIRE BERICHTEN