Elke donderdag komen we met de rubriek ‘Uit de oude doos’. In de afgelopen jaren zijn er namelijk in de Bollenstreek zoveel mooie wedstrijden gespeeld. Wedstrijden met een verhaal, met een ongelooflijk wedstrijdverloop of beslissingswedstrijden om het kampioenschap. Wij brengen ze weer voor even tot leven door de betrokkenen te vragen hoe zij het beleefden.

We trappen af met een klassieker tussen FC Lisse en Quick Boys die uiteindelijk in 3 – 4 eindigde in het voordeel van de blauwwitten. Met mannen als Jerrel Linger, Robert Hoever, Raymond Flaton en Remco Torken. Maar ook zien we een piepjonge Kevin Winter, Derek van der Plas, Maarten Bak en Hendrik van Beelen.

De wedstrijd kende een bizar scoreverloop. De Katwijkers kwamen snel op een 0 – 3 voorsprong, maar FC Lisse rechtte haar rug en kwam  knap terug tot 3 – 3. Toch trok Quick Boys aan het langste eind. Maarten Bak schoof in de blessuretijd de 3 – 4 binnen.

VIDBS sprak met Berry Janssen, oud speler van FC Lisse en later VV Noordwijk en ARC: “Dat was me inderdaad een wedstrijd zeg. Ik kan me nog goed herinneren dat ik er achteraf flink ziek van ben geweest. Nu kijk ik er vooral op terug als een fantastische wedstrijd. In die tijd was het een feest om bij FC Lisse te spelen. Linger was natuurlijk geweldig, maar ook toen al kon je zien dat Kevin Winter een fantastische speler was. Maar ook aan Bröring bewaar ik goede herinneringen. Zijn besprekingen waren legendarisch. Haast cabaret.”

[youtube id=”dSGtiVRjaiY” width=”620″ height=”360″]

 

POPULAIRE BERICHTEN