Natuurlijk, de uitschakeling van FC Rijnvogels voor de KNVB Beker door VVSB vorige maand had niets van doen met dezelfde wedstrijd die zaterdag op de kalender stond, nu immers voor de competitie. Maar uiteraard smaakte de revanche voor de mannen van Dogan Corneille zoet. En net als vorige week tegen Staphorst (2-1) kostte het uiteindelijk de nodige moeite om de punten binnen te harken. Dat lukte de Katwijkers uiteindelijk en zo zien we hen in de rangschikking vlak onder de top drie, terwijl VVSB zich in de onderste regionen terugvindt.

Op basis van de eerste helft was de zege voor de Katwijkers verdiend. Doelman Pim van der Plas werd pas in de laatste minuten van de eerste helft enkele keren enigszins bedreigd. Hij haalde daarbij een vrije trap van Ricardo Kuyvenhoven uit de korte hoek en zag Jesse van Nieuwkerk in vrije positie over koppen. FC Rijnvogels zette daar veel meer kansen tegenover. Het gevolg van veel betere passing, hogere handelingssnelheid en grotere duelkracht. Al in de eerste minuten kon Alljereau Mercera zich onderscheiden met enkele gevaarlijke voorzetten en een kopbal net over het doel van Ruben Valk.

Uitstel van executie
Het was slechts uitstel van executie, want na twintig minuten was er echt geen houden meer aan voor de thuisclub. Bij een scrimmage werd twee keer hands gemaakt, de laatste keer op een inzet van Willem Schonenberg. De strafschop werd rustig in de benedenhoek geschoven door Tom Bijen. Aan de overkant viel ondertussen helemaal niets te genieten. Exemplarisch was wellicht de als voorzet bedoelde bal van de voet van Jermano Lo-Fo-Sang. Het speeltuig viel net voor de hoekvlag neer. Ook verdedigend ging VVSB lelijk in de fout. Roy van Leeuwen werd, nota bene nog op eigen helft staand, volkomen vrij aangespeeld door het midden. Hij kon in alle rust opstomen naar Valk, om de doelman van de thuisclub met een bal richting de kruising kansloos te laten: 0-2.

Coach Wilfred van Leeuwen van Sint Bavo deed in de rust wat logisch was. Een aanvaller brengen. In dit geval Gyliano van Velzen. Die stond koud in het veld toen Vincent Noordam de partij voortijdig leek te beslissen. Zijn schot ging net voorlangs. Direct na die kans lag de bal er aan de andere kant wél in. Ian van Otterlo zag zijn schot nog gestopt worden door Van der Plas, maar de rebound was voor Van Velzen, 1-2. En ineens werd het een echte wedstrijd op de Boekhorst. Daarbij was een opvallende rol weggelegd voor Dario van Breukelen. Tot tweemaal toe liep de VVSB-verdediger ongelukkig tegen een bal aan waardoor hij in eigen doel leek te scoren. Beide keren werd hij door Valk gered. Aan de andere kant was er een heel knappe reflex van Van der Plas op een harde inzet van Van Otterlo. Het ging kortom lekker op en neer in deze fase van de wedstrijd, die daardoor ook veel leuker was om te volgen.

Geen strafschop voor VVSB
In de zeventigste minuut kwam ook scheidsrechter Smeenk even nadrukkelijk in beeld. Mounir Mounji soleerde knap door de FC Rijnvogels-verdediging en leek binnen de zestien te worden neergelegd door Kasper Michel. Smeenk, die overigens prima leiding gaf, besliste niet tot een strafschop.

Enkele minuten later leek de 1-3 in de maak, echter invallers Peer van Paasen en Djamairo Rigters liepen elkaar kort voor de doellijn in de weg. De 1-3 viel alsnog toen Vincent Noordam vanaf rechts op maat teruglegde en Van Paasen de verre hoek vond, 1-3. Die marge bleef slechts enkele minuten in stand doordat Van der Plas Van Velzen binnen de zestien torpedeerde en van Otterlo de penalty verzilverde: 2-3

Het leverde een vermakelijke slotfase op waarbij Van Nieuwkerk, Mounji en Tim de Rijk de gelijkmaker nog trachtten te forceren, maar zonder succes. FC Rijnvogels had haar zwaarbevochten revanche op VVSB te pakken.


Na afloop sprak VIDB nog met Lars Rauws (VVSB) en Vincent Noordam (FC Rijnvogels). Beluister die audio-interviews hieronder:

Rauws

Noordam


Tekst: Theo Uphus
Interviews: Marcel van der Vijver
Foto’s: EWLOnline

Lees ook: Opnieuw doelpuntrijke derby op de Boekhorst, ditmaal wint FC Rijnvogels
Beluister ook: VIDB Café aflevering 2: In gesprek met clubmannen en TC-leden Huig Hoek en Theo Nulkes

POPULAIRE BERICHTEN