Door de winst van Katwijk op Excelsior Maassluis is laatstgenoemde nog volop in de strijd om nacompetitie voor lijfsbehoud te ontwijken. Op een leeg sportpark de Krom, op last van de KNVB was een duel zonder publiek opgelegd, won de ploeg van Anthony Correia met 2-1 van de Tricolores. Een wedstrijd die wellicht anders was geëindigd wanneer de thuisploeg op slag van rust geen strafschop had gekregen (en benut).

Ondanks het uitstekende weer deed het lege sportpark wat surrealistisch aan en deed denken aan de vermaledijde corona-periode. Voor aanvang van het duel stonden de nodige supporters van de thuisploeg met fakkels net buiten het sportpark hun ploeg op te wachten, maar voor het verloop van de wedstrijd was een goede plek en een verrekijker geen overbodige luxe. Maassluis had drie keer op rij gewonnen en was, niet geheel onlogisch, een stuk gretiger dan Katwijk dat feitelijk is uitgespeeld dit seizoen. De ploeg van Steye Jacobs is met Scheveningen in de strijd om de nacompetitieplek te ontlopen. Op de vraag of het voor Maassluis een voor- of een nadeel was dat er geen publiek bij was, antwoordde de trainer realistisch dat deze vraag pas na afloop kon worden beantwoord.

Snoeihard in de krusing
In de eerste helft had Katwijk weliswaar het initiatief, maar de Maasluizenaren waren simpelweg beter en feller in de duels. Katwijk stond hoog op het veld, maar de tegenstander kon continu gevaarlijk worden wanneer de bal voorbij de laatste linie kwam. Buitenspel en overtredingen hielden het echte gevaar buiten beeld tot aan de twaalfde minuut. Een bal over de defensie van Katwijk werd zonder aarzelen door Calvin Tureaij met de pantoffel snoeihard in de kruising gepegeld: 0-1.

Even later moest Katwijk doelman Mark de Vries redding brengen bij een inzet van Pieter Langedijk. Katwijk kwam maar moeizaam tot kansen, maar kreeg toch de unieke kans op de gelijkmaker vlak voor rust. De goed doorjagende Finn Janmaat werd in de zestien tegen de grond gewerkt en scheidsrechter De Brito Roque kon weinig anders dan de bal op de stip leggen. Aanvoerder Robbert Susan kon in zijn voorlaatste thuisduel wederom een goal aan zijn moyenne toevoegen: 1-1.

Sinteur de matchwinner
De gelijkmaker zo vlak voor rust was een keerpunt in de wedstrijd. In het tweede bedrijf kwam Katwijk aanzienlijk feller voor de dag en kreeg Maassluis het steeds lastiger. Hoewel de kansen beperkt bleven kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Nota bene via een counter opgezet door verdediger Bart Sinteur. Een snelle bal op Ruben Doesburg werd zonder aarzelen aan Sinteur teruggegeven die kon raak schieten in de hoek: 2-1.

Na de voorsprong kwam de thuisploeg niet echt meer in gevaar en ziet Maassluis dat de strijd om lijfsbehoud nog even doorgaat. Zeker nadat Scheveningen een punt had mogen bijschrijven.

Katwijk – Excelsior Maassluis 2-1 (1-1)
Goals: Robbert Susan (p.), Bart Sinteur

Tekst: Marcel van der Vijver
Archieffoto: Orange Pictures