Milan Zonneveld was ook tegen RKAV Volendam de Man van de Wedstrijd bij Quick Boys. De invaller gaf de assist op de 3-1 en nam zelf de vierde treffer voor zijn rekening. Hij scoorde in de 145 (!) minuten die hij dit seizoen speelde viermaal. De thuisploeg won met 4-1. “Toch was het matig van onze kant”, zei trainer Thomas Duivenvoorden. “Maar we hebben wél tien punten uit vier duels.”

RKAV Volendam mét Nick Runderkamp in de gelederen kwam op visite en dus klopten de blauwe harten voor één keer dit seizoen ook een beetje oranje. Runderkamp vertrok afgelopen seizoen op stel en sprong uit Katwijk-Zuid. Hij speelde 76 duels voor Quick Boys en liet ook zaterdag het publiek bij vlagen nog smullen van zijn techniek – bal aannemen met onderkant schoen – steekpassjes en zijn treffer.

Voorzitter Bart van Kruistum zette Runderkamp vooraf in het zonnetje en bij zijn wissel – in de tweede helft- kreeg de middenvelder een ovatie van het Katwijkse publiek.

Wereldgoal met buitenspelluchtje
Quik Boys was in de eerste helft, via een wereldgoal waar een buitenspelluchtje aanzat,  op 1-0 gekomen. De lange bal van achteruit bereikte Jason Meerstadt, die doorkopte op Ravelino Junte. Via Brouwer en Lukas Hamann kwam de bal weer bij Brouwer. De ex-Spartaan opende de score: 1-0.

Vlak voor rust leek het duel gespeeld. Linksbuiten Hamann scoorde – uit een vloeiende aanval via Reinders, Junte en Meerstadt – bij de tweede paal de 2-0.

Commentaar
Berry Smit was bij de openingstreffer weggestuurd door arbiter Visser. De Volendam-trainer protesteerde vanwege vermeend buitenspel en nam het ook op voor aanvoerder Runderkamp die geel kreeg vanwege een reactie op de grensrechter. Smit nam op de tribune plaats. In de rust mocht hij niet naar de kleedkamer. Hij instrueerde op het veld zijn wisselspelers en memoreerde de twee kansen die Roy Tol en Daan van Baarsen voor rust kregen.

Ondertussen gingen in de business ruimte en in de perszaal de mini-gevulde koeken en het speculaas van hand tot hand. Voor de liefhebber ontbrak – helaas- de rondo. De eerste tien minuten na de hervatting etaleerde een herboren RKAV Volendam wél de grote rondo op Sportpark Nieuw Zuid. De thuisploeg stond erbij en keek ernaar.

Opbouw
Verdedigend speelden de gasten 4-4-2 met een kom op het middenveld en de ploeg van Duivenvoorden had zelf moeite met de opbouw. De backs schoven weliswaar hoog op en middenvelder Leonard de Beste liet zich terugvallen om zich met de opbouw te bemoeien, maar de vrije man werd nauwelijks gevonden en de bal die een linie overslaat was niet paraat. “We maken niet de juiste keuzes als een tegenstander zich lager op het veld positioneert. We kunnen en moeten veel beter”, zei Duivenvoorden na afloop.

Runderkamp schoot, nadat Reinders de lopende man Ilias Boudini niet had kunnen afstoppen, de 2-1 binnen. “Volendam heeft drie kansen gehad die voortkwamen uit balverlies van ons. Het mag nooit meer spannend worden”, zei Duivenvoorden.

Toen was het tijd voor de Joker van Quick Boys. Zonneveld scoorde in de eerste wedstrijd tegen De Treffers tweemaal en was daarna tegen Jong Almere City niet van de partij. De aanvaller viel vorige week in en scoorde na zestig tellen de winnende treffer tegen GVVV. Nu was hij ook koud in het veld toen hij- met zijn rug naar de goal staande- de situatie goed beoordeelde. Met een timmermansoog schatte hij zijn eigen kans in om weg te draaien van een verdediger en keeper Dion Vlak te verrassen. Hij zag dat Reinders er beter voor stond, die knalde hoog 3-1 binnen.

Indrukwekkende cijfers
Acht minuten later nam Zonneveld in het strafschopgebied met rechts aan en schoot met links de 4-1 binnen. De assist was van Brouwer die Luuk Admiraal na een verkeerde aanname van de bal zette.

Van het duo keepersduo Lars Jansen en Paul van der Helm moet er voortaan één definitief op de bank plaatsnemen. De oefenmeester gaf beide goalies twee wedstrijden de kans om zich te bewijzen. Van der Helm mag vanavond nog de waakvlam van de hoop op de spaarbrander laten staan. Hij is immers clubicoon en aanvoerder.

Jansen blonk afgelopen week tegen GVVV uit en telt zijn zegeningen om eerste doelman te worden. De goalie zag in de slotfase een schot van  Roy Tol op de lat belanden. Eerder in het duel ontsnapte hij aan een strafschop toen een Volendammer doorbrak en ‘vergat’ te gaan liggen in een duel met Jansen. Trainer Duivenvoorden wilde na afloop nog niet ingaan op zijn definitieve beslissing. “Ik laat nog in het midden op welke dag ik beslis en wanneer ik het mededeel.”

Tekst: Peter Brink