Op de eigen Middelmors is Rijnsburgse Boys zaterdag prima aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van René van der Kooij was in eigen huis een maatje te groot voor Jong Almere City: 4-2.

Rijnsburgse Boys kwam flitsend uit de startblokken met de openingstreffer binnen twee minuten van de voet van Ilias Kariouh tot gevolg: 1-0. Het moet voor de linksbuiten als een opluchting hebben gevoeld. Vorig seizoen kwam hij in 26 wedstrijden niet tot scoren, maar nu werd de ban snel gebroken.

Kansen op meer
In het vervolg van de eerste helft verzuimde Rijnsburgse Boys uit te lopen naar een grotere marge. Rob Zandbergen schoot over en daarnaast lag de Almeerse doelman Wendlinger in de weg bij pogingen van Jeroen Spruijt. Aan de overzijde moest Wesley Zonneveld ook een keer handelend optreden.

Na rust werd het wat meer een wedstrijd. Gaandeweg de tweede helft zakte Rijnsburgse Boys wat terug en Jong Almere City deelde hier en daar een aantal speldenprikjes uit. De Uien doken zelf dan weer in kansrijke positie op via Kariouh en Mark van der Weijden.

Gouden wissel
In een poging nieuw leven in de aanvalslinie te brengen, bracht Van der Kooij Dani van der Moot voor Van der Weijden. Het bleek de opmaat tot een ontketende slotfase, met liefst vijf goals.

Eerst tekende Delano Asante op assist van Tom Bijen met een bekeken schot de 2-0 aan. Vervolgens was het showtime voor Van der Moot, hij produceerde op aangeven van Nino Klaver op fabuleuze wijze de 3-0.

Van der Moot maakte in blessuretijd ook nog zijn tweede treffer. Doordat Jong Almere City via Pieter Veenstra nog tweemaal de eer redde, eindigde het uiteindelijk in 4-2.

Na afloop spraken we met invaller Van der Moot, uiteindelijk de man van de wedstrijd.

Tekst en interview: Cock Jue

Check ook: Ros: ‘Gaan zeker een ander Rijnsburgse Boys zien dan afgelopen seizoen’