Het zag er zaterdag goed uit voor Rijnsburgse Boys. De ploeg van René van der Kooij leidde na 90 minuten met 1-2 in Veenendaal. In de derde minuut van de verlenging kopte invaller Tariq Dilrosun echter de 2-2 tegen de touwen. Tot frustratie van René van der Kooij. “We hadden de wedstrijd binnen moeten slepen. We liepen op het einde slecht te verdedigen, maar we hebben het niet over onszelf afgeroepen door naar achteren te lopen, zij gooiden gewoon alle ballen hoog voor de pot.”

De gasten begonnen wederom zonder Dani van der Moot in de basis. De spits scoorde vorige week tegen Jong Almere City (4-2) tweemaal als invaller. Hij startte destijds op de bank omdat hij een trainingsachterstand had. In Veenendaal ontbrak de aanvaller vanwege trieste familieomstandigheden.

Compliment van GVVV-coach
Rijnsburgse Boys kwam na een kwartier op 0-1 via een treffer van Jeroen Spruijt. Trainer Gery Vink van de thuisploeg zag dat GVVV bij balverlies moeite had om druk te zetten en gaf de Uien een compliment. “Rijnsburg had veel positiewisselingen en zij waren vast aan de bal.’’

Toch kwam GVVV via Genrich Sille op 1-1. Hij verschalkte 240 tellen na de openingstreffer doelman Wesley Zonneveld, 1-1. Jeroen Spruijt raakte in het vervolg van de eerste helft nog de paal en Zonneveld redde goed met zijn voeten op een inzet van Ilias Latif.

Na de rust deed Mark van der Weijden waarvoor hij is gehaald, scoren. Doordat Furhgill Zeldenrust, de topscorer van afgelopen seizoen met vijftien goals vertrok, brandt de waakvlam van de hoop nu voor doelpunten van Dani van der Moot en Van der Weijden. De spits die overkwam van Sparta Nijkerk, liep afgelopen seizoen bij Sparta Nijkerk één op één in de Derde Divisie. Met 34 treffers tot gevolg.

Eerste van Van der Weijden
Een kwartier voor tijde zette Delano Asante voor en kopte vogelvrij Van der Weijden de 1-2 achter doelman Ruben van Kouwen, die de geblesseerde Elber Evora verving. Het was voor de spits zijn eerste treffer in Rijnsburgse dienst.

In de slotfase bracht René van der Kooij middenvelder Roderick Gielisse en verdediger Dennis van der Plas voor aanvaller Van der Weijden en verdediger Mitch van Kempen. Doelman Zonneveld hield zijn ploeg in de reguliere speeltijd op de been. In de blessuretijd was het Dilrosun die voorkwam dat ‘de Uien’ er met de zege vandoor gingen, 2-2.

Routinier Barry Maguire van GVVV vond zijn ploeg na de rust transformeren. “In de tweede helft zag ik weer het GVVV dat hoog druk zet en in de duels komt. We leverden strijd en kregen kansen. Dat is het voetbal dat we elk duel moeten laten zien. Als we ons nog beter wapenen tegen ploegen die achteruit lopen en sneller de voorzet vanaf de zijkanten opzoeken en zorgen dat we goedlopende mensen vanuit het middenveld vinden, dan gaan we veel wedstrijden winnen.”

Van der Kooij blikte na afloop  ook vooruit. “We moeten nog twintig procent beter worden, dan kunnen we ons met de topclubs meten.’’

Tekst: Peter Brink
Foto’s: Cor Spruijt/Rijnsburgse Boys