Ter Leede boekte zaterdag voor eigen publiek zijn dertiende zege van het seizoen. BOL werd met 3-0 verslagen en daardoor zijn de roodgelen nu officieel ook zeker van lijfsbehoud.

Ook in deze thuiswedstrijd toonde Ter Leede tegen BOL twee gezichten, in de eerste helft werd er vrij apathisch gevoetbald en was het BOL uit Broek op Langedijk dat de betere kansen wist te creëren. Dit resulteerde nog niet in doelpunten, dus werd er met een 0-0-stand de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft opende Ter Leede furieus en dit leidde in de 55e minuut tot de openingstreffer van Boy Tetteroo, De thuisploeg bleef druk zetten op BOL dat er nauwelijks nog aan te pas kwam. Na een prachtige combinatie pikte na een uur spelen ook Carlito Fermina zijn doelpuntje mee: 2-0.

Bedrijvige Marc de Kruijs
Wie dacht dat Ter Leede tevreden was met deze 2-0 voorsprong kwam bedrogen uit, want het was vooral Marc de Kruijs die aan de linkerkant veel gevaar stichtte. De linkspoot gooide zeven minuten voor tijd de wedstrijd op slot door middels een fraai lobje de 3-0 aan te tekenen.Deze treffer werd voorafgegaan door een mooie loopactie.

Al met al een dik verdiende overwinning voor Ter Leede, zeker gelet op het goede spel in de tweede helft. Na afloop sprak verslaggever Cock Jue met een tevreden doelpuntenmaker Boy Tetteroo.

Ter Leede – BOL 3-0 (0-0)
Goals: Boy Tetteroo, Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Tekst en interview: Cock Jue