VVSB heeft na twee uitoverwinningen zaterdagavond ook voor het eerst dit seizoen op de eigen Boekhorst gewonnen. Het Quick van oud-trainer Paul van der Zwaan werd met 2-1 verslagen.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg VVSB een tegenvaller te verwerken, toen Tomas Arroyo (hij kampte vooraf al met lichte klachten) geblesseerd afhaakte. Zijn vervanger was Tim Bloemendaal, die op het middenveld ging spelen, waardoor Lars Rauws een linie terugschoof.

Van Velzen breekt de ban
De entree van Bloemendaal deed VVSB goed, daarvoor hadden de Noordwijkerhouters weinig rust in het spel, maar dat verbeterde met de middenvelder in de ploeg. Na iets meer dan een halfuur spelen wist de ploeg van Wilfred van Leeuwen zich te belonen. De tot dan toe onzichtbare Gyliano van Velzen scoorde met een mooie trap vanaf randje zestien: 1-0.

Even later werd het ook 2-0, via wederom van Van Velzen. Hij was er als de kippen bij om een rebound binnen te werken. In het vervolg van de eerste helft waren er momentjes over en weer, maar bleef het bij 2-0.

VVSB laat kansen liggen
Kort na rust dacht VVSB via Max Ossendrijver op 3-0 te komen, alleen was er een duwfout geconstateerd. De thuisploeg voerde de druk op, maar Jesse van Nieuwkerk, Mounji, Ricardo Kuyvenhoven en Chip Engels wisten VVSB niet definitief in veilige haven te schieten.

Zo hield VVSB de opponent in leven. Quick wist nauwelijks onder de druk vandaan te komen, maar geraakte uit het niets toch terug in de wedstrijd. Na een aanval over links tikte Jaap Fischer zeven minuten voor tijd binnen: 2-1.

VVSB was daarna de draad kwijt en zag Quick nog dicht bij de gelijkmaker komen. Jesse Koster raakte de paal en doelman Ruben Valk moest redden bij een inzet van Boris van der Wiel.

Goede week
Zo liet VVSB nog bijna de kaas van het brood eten, maar pakte het uiteindelijk drie belangrijke punten en sloot het zo een succesvolle week af. Midweeks werd in de eerste voorronde van de KNVB Beker al gewonnen bij Kozakken Boys: 1-2.

Na afloop spraken we met de sterk spelende Mounir Mouni. Beluister dat audio-interview hieronder:

Tekst en interview: Cock Jue

Check ook: Van der Zwaan voor even terug op oude nest: ‘Een heel dierbare tijd’