Richard Versteden had weinig moeite om de 4-1 nederlaag van SJC bij Nieuwkoop van passend commentaar te voorzien. ,,Dit was een totale offday”, zei de aanvaller. Volgens Versteden was er sprake van onderschatting geweest. ,,Als tachtig procent het veld opgaat met het idee van ‘dit doen we wel even’, dan zie je wat er kan gebeuren.”

,,Alles ging fout”, vervolgt Versteden, ,,Achterin verkeerde keuzes, op het middenveld verkeerde ballen. We zaten gewoon totaal niet in ons spel, gingen ook teveel mee in die lange ballen van hen.”

Er leek nog even hoop te gloren toen Versteden vanaf de penaltystip de 1-1 maakte. Hij had de strafschop zelf versierd. ,,Ik vond het ook een rode kaart, want hun laatste man ontnam mij een scoringskans. Volgens mij staat daar maar één straf voor.” Versteden benutte de strafschop, maar vrijwel direct daarna ging het fout. ,,Nog geen dertig seconden later stond het alweer 2-1.

Al regelmatig werd het collectief de grootste kracht van SJC genoemd. In Nieuwkoop gaf de ploeg van Laurens Mouter juist op dat gebied niet thuis, stelt Versteden. ,,Strijd is er altijd wel, maar er waren er een paar bij die of niet helemaal fit waren of geen honderd procent inzet leverden. Normaliter als het niet lukt, vechten we er keihard voor. Vorige week tegen TOGB was het ook vechtvoetbal, maar toen creëerden we tenminste nog kansen. Nu totaal niet.”

Geluk

Bij winst had SJC goede zaken kunnen doen. Lijstaanvoerder Magreb ’90 ging onderuit bij Nieuwerkerk, waardoor de Noordwijkers op een punt van de koppositie hadden kunnen komen. ,,We hadden een mooie stap kunnen zetten”, baalt Versteden. ,,Misschien is het ons geluk dat Magreb verloren heeft en het gat vier punten blijft. We krijgen Magreb en Nieuwerkerk nog, dus dat verschil is te overzien.”

Al te lang wil Versteden niet stilstaan bij de zeperd. ,,Snel vergeten, komende week weer hard trainen en zorgen dat de ‘koppies’ weer omhoog gaan staan.”

POPULAIRE BERICHTEN