,,Op papier kan het nog, maar eigenlijk is het klaar”, zei Richard Versteden na de nederlaag van SJC bij laagvlieger Stormvogels (4-2). De achterstand op de vierde plaats, die vrijwel zeker recht geeft op deelname aan de nacompetitie, is opgelopen tot vier punten.

Bij rust was het 1-1, maar Versteden vond dat een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. ,,We hadden eigenlijk met 1-3, of misschien wel 1-4 voor moeten staan.”

In de tweede helft ging het fout. ,,Een verkeerde terugspeelbal werd door onze keeper opgepakt, waardoor zij een vrije trap in onze zestien kregen. Die ging erin. Even later kreeg Stormvogels een penalty. John Hoogeveen werd daar boos om en kreeg rood. De strafschop werd benut, en toen was het wel gespeeld.” Beide ploegen scoorden nog eenmaal. SJC deed dat via Mike Verhoek.

Symbolisch

Het verlies bij de laagvlieger stond symbool voor het seizoen van SJC. Goede wedstrijden werden met slechte afgewisseld, en voornamelijk tegen de kleintjes werden punten verspeeld. ,,Onze uitslagen schommelden teveel, er viel eigenlijk geen peil op te trekken”, erkent Versteden. ,,Uiteindelijk is het een teleurstellend seizoen geworden. Dit is mijn vierde seizoen bij SJC en voor het eerst spelen we geen nacompetitie.”

Nog twee wedstrijden en dan zit Verstedens verblijf aan de Lageweg erop. De aanvaller heeft besloten te vertrekken. ,,De belangrijkste reden is dat ik vanwege mijn werk niet meer op vrijdag kan trainen. Ook zegt mijn gevoel dat het na vier jaar SJC mooi is geweest.” Versteden maakt op korte termijn zijn nieuwe club bekend. Hij is er volgens eigen zeggen al grotendeels uit.

Archieffoto: Johanna Wever