,,Op papier kan het nog, maar eigenlijk is het klaar”, zei Richard Versteden na de nederlaag van SJC bij laagvlieger Stormvogels (4-2). De achterstand op de vierde plaats, die vrijwel zeker recht geeft op deelname aan de nacompetitie, is opgelopen tot vier punten.

Bij rust was het 1-1, maar Versteden vond dat een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. ,,We hadden eigenlijk met 1-3, of misschien wel 1-4 voor moeten staan.”

In de tweede helft ging het fout. ,,Een verkeerde terugspeelbal werd door onze keeper opgepakt, waardoor zij een vrije trap in onze zestien kregen. Die ging erin. Even later kreeg Stormvogels een penalty. John Hoogeveen werd daar boos om en kreeg rood. De strafschop werd benut, en toen was het wel gespeeld.” Beide ploegen scoorden nog eenmaal. SJC deed dat via Mike Verhoek.

Symbolisch

Het verlies bij de laagvlieger stond symbool voor het seizoen van SJC. Goede wedstrijden werden met slechte afgewisseld, en voornamelijk tegen de kleintjes werden punten verspeeld. ,,Onze uitslagen schommelden teveel, er viel eigenlijk geen peil op te trekken”, erkent Versteden. ,,Uiteindelijk is het een teleurstellend seizoen geworden. Dit is mijn vierde seizoen bij SJC en voor het eerst spelen we geen nacompetitie.”

Nog twee wedstrijden en dan zit Verstedens verblijf aan de Lageweg erop. De aanvaller heeft besloten te vertrekken. ,,De belangrijkste reden is dat ik vanwege mijn werk niet meer op vrijdag kan trainen. Ook zegt mijn gevoel dat het na vier jaar SJC mooi is geweest.” Versteden maakt op korte termijn zijn nieuwe club bekend. Hij is er volgens eigen zeggen al grotendeels uit.

Archieffoto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)