In deze voorbeschouwing van het hogere zondagvoetbal behandelen we, mits VVSB op zaterdag speelt, altijd SJC en SV Hillegom. Er zijn de nodige gelijkenissen tussen de twee sterke promovendi, maar vrijdag waren ze gezamenlijk in het nieuws. Jeroen Dedel verkast van de Zanderij naar de Lageweg.

Ook bij SJC was er de nodige belangstelling voor spelers, maar het merendeel van de selectie blijft de Noordwijkse club trouw. ,,Ik heb bijgetekend op voorwaarde dat we volgend jaar in de Derde Divisie spelen”, grijnsde David Verweij. Die opmerking werd met een knipoog gemaakt, maar promotie van SJC hoeft niet uitgesloten te worden.

De Noordwijkers zien overeenkomsten met vorig jaar, toen de ploeg na de tweede seizoenshelft onoverwinnelijk was. SJC won vorige week met 0-2 van JOS/Watergraafsmeer en naderde daardoor koploper ADO ’20 tot op twee verliespunten. Komende zondag wacht het bezoek aan Hollandia, een duel dat al meermaals werd afgelast. De club uit Hoorn staat zesde, twee posities lager dan SJC. Het onderlinge verschil bedraagt twee punten.

Zware beproeving
Eersteklasser SV Hillegom dreigt juist een beetje leeg te lopen. Vorige week werd al bekend dat Nick van Staveren naar Noordwijk gaat en doelman Bas Ruigrok stopt. Nu is dus ook duidelijk dat Jeroen Dedel vertrekt. Het zal een zware beproeving worden om de sterkhouders te vervangen, maar mogelijk trekt het huidige succes ook spelers aan. Hillegom staat keurig derde in 1A.

Afgelopen zondag werd de eerste zege van 2017 geboekt door Velsen met 4-2 te verslaan. Na twee thuiswedstrijden speelt Hillegom zondag zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen. Het bezoek aan Nieuw Utrecht staat op het programma. Op papier een wedstrijd die de Hillegommers zouden moeten kunnen winnen. Nieuw Utrecht staat dertiende.

Foto: Cees van Hoogdalem

POPULAIRE BERICHTEN