Spits Mike van Dam kondigde vorige week tegen VIDB een aanval op de troon aan. Bij runner-up Nieuwerkerk voegden de Noordwijkers de daad bij het woord. SJC won met 1-2 en zag koploper Magreb ’90 en passant punten verspelen. Al met al was het een mooi slotstuk van een turbulente week, waarin trainer Laurens Mouter zijn vertrek aankondigde. Hij verlaat SJC aan het einde van het seizoen.

Mouter sprak van een ‘fantastisch resultaat’. ,,Als ik zie wat wij vandaag als team hebben neergezet, vind ik dat echt hartverwarmend. Nieuwerkerk is gewoon een heel sterke ploeg. Zij hebben zich goed versterkt met een aantal jongens van Capelle en twee spelers van Excelsior. Maar vooral de eerste helft hebben wij ontzettend goed gespeeld, vooral qua voetbal.”

Binnen tien minuten leidde SJC al met 0-2. Na drie minuten opende Dandy Steenvoorden op aangeven van Martijn Walter de score. Even daarna waren de rollen omgedraaid. In het vervolg van de eerste helft had SJC nauwelijks iets van de tegenstander te duchten. Dat veranderde na rust, toen Nieuwerkerk vol overgave het doel van SJC belegerde.

Billenknijpen

,,Zij gaven vol druk vooruit”, vertelt Mouter. ,,Wij speelden achterin 1 op 1, omdat we perse met drie spitsen wilden blijven spelen. Het was jammer dat Dandy Steenvoorden eruit moest, want daardoor konden we niet echt meer gaan voor de snelle counter. Toch kregen wij nog een aantal goede kansen op de 0-3. In blessuretijd viel de 1-2. Daarna was het nog even billenknijpen, maar gelukkig hielden we stand.”

SJC passeerde door de zege de Nieuwerkerkers op de ranglijst. Bovendien werd Magreb ’90 tot op vier punten genaderd. De Rotterdammers zijn komende zondag te gast op de Lageweg. ,,We moesten eerst kijken hoe we herstellen van deze krachtsinspanning. We zijn enorm diep gegaan. Verder is het afwachten of we Dandy kunnen oplappen. Die heeft er al tien inliggen als linksbuiten en is heel belangrijk voor ons.”

Ongeloofwaardig

Donderdag werd bekend dat Mouter SJC gaat verlaten. Dat nieuws sloeg in als een bom, want het spel en de prestaties zijn uitstekend. ,,Voor iedereen was het ongeloofwaardig”, vertelt Mouter. ,,Maar ik wil SJC met opgegeven hoofd kunnen verlaten. De club is me heel dierbaar en dat wil ik zo houden. Ik wil niet na zo’n seizoen als Katwijk nu heeft vertrekken. Als de groep intact blijft, en er komen nog één of twee jongens bij, dan staat er echt iets heel moois.”

,,Bovendien vind ik dat iedere speler recht heeft op vier of vijf trainers in zijn loopbaan, stelt Mouter. ,,Ik heb die jongens nu al 330 trainingen gegeven. Dat wordt misschien een beetje saai. Zelf ben ik inmiddels 61 en wordt het misschien ook eens tijd voor iets anders. SJC is echt wel een beetje mijn top, dus is mij er veel aan gelegen om via de voordeur te vertrekken.”

POPULAIRE BERICHTEN