De winterstop is aangebroken en met de feestdagen is er volop vertier. Maar hoe vieren voetballers uit de regio Kerst en Oud en Nieuw? Dat peilen we in een aantal thema-afleveringen. De aftrap is met Arno Dijkstra, die ongetwijfeld met een prettig gevoel de feestdagen doorbrengt. Hij is de leider van het VIDB-topscorersklassement. 

Goedemiddag Arno, fijn dat je wilt deelnemen aan onze kerstspecial. Zullen we maar meteen van wal steken? Kijk je uit naar de feestdagen?

,,Jazeker. Ik vind het altijd gezellig om samen te zijn met familie en vrienden. Op kerstavond ging ik trouwens voor het eerst naar mijn schoonouders. Lekker gourmetten. Daar had ik echt zin in.’’

Dan even een stelling. Familie of vrienden?

,,Er waren tijden dat ik het vooral met mijn vrienden vierde. Het liefst heb ik een combinatie van familie en vrienden. Maar dat zit er dit jaar helaas niet in. Het is alleen maar met familie.’’

Heb je wel tijd om op Tweede Kerstdag naar Boxing Day te kijken?

,,Oké, dat kan dit jaar voor de eerste keer niet. Ik moet gewoon werken Tweede Kerstdag. Maar ik hoop dat ik de herhalingen of samenvattingen kan zien. ’s Avonds even Match Of The Day kijken.’’

Werken op Tweede Kerstdag? Wat voor werk doe je precies?

,,Ik heb een eigen schoenenwinkel in Haarlem. En het winkelcentrum van Haarlem is gewoon open. Niet alle winkels maar wij wel. Ik kijk wel hoe druk het wordt. En misschien sluit ik op tijd de winkel en ga ik vroeg naar huis.’’

En kerstmuziek. Luister je daar graag naar?

,,In de winkel hoor ik heel de dag kerstliedjes afgewisseld met top 40-muziek. Het winkelende publiek vindt dat gezellig. En ook de Top-2000 komt er weer aan. Daar zitten ook altijd wel wat leuke nummers tussen.’’

Dan naar het sportieve. Let je op wat je eet tijdens de kerstdagen?

,,Nee ik eet echt alles. Je moet er toch van genieten. Er moet namelijk ook tijd zijn om gek te doen. Ik sport genoeg dus dat vele eten met de feestdagen moet daarnaast geen probleem zijn. En we gaan met Rijnvogels begin januari op trainingskamp naar Valencia. Daar zullen we wel aan de bak moeten.’’

Heb je nog een speciale kerstgedachte?

,,Nee, ik ben niet echt van de kerstgedachtes.  Sta wel even stil bij het jaar. Even relativeren. Dan kijk ik zelf terug en ben ik blij dat ik het goed en gezond heb doorstaan.’’

Heb je daarnaast nog een leuke kerstherinnering?

,,Oehh! Even denken. Dan denk ik aan vorig jaar of twee jaar geleden. We gingen met vrienden stappen in Amsterdam, een feestje in de Rai. Dat was echt een enorm gaaf feest. Als ik daar naar terugkijk is er  altijd nog een glimlach op mijn gezicht te zien.”

,,En ik denk dat deze kerst heel leuk wordt. Voor het eerst samen met mijn vriendin.’’

Foto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude