Het was een jaar van hoge pieken en diepe dalen voor vv Katwijk: op 26 mei 2018 veroverden de oranjehemden het kampioenschap in de Tweede Divisie. En dat in een seizoen waarbij ze hun teammanager verloren aan een vreselijke ziekte en trainer Dick Schreuder in de winter vertrok naar Amerika voor een avontuur bij Philadelphia Union. We blikken terug op dat bizarre jaar met spits Marciano Mengerink.

Volgens de Amsterdamse aanvaller speelde Schreuder destijds een belangrijke rol in het kampioenschap. In 3.5 jaar had hij Katwijk uit de Hoofdklasse naar de top van het amateurvoetbal geloodst. Mengerink weet nog wel hoe de eerste ontmoetingen in Katwijk nog best stroef liepen. Niet voor de spits zelf, die ook door Schreuder naar De Krom werd gelokt, maar wel voor zijn medespelers. ,,Ik kende hem al jaren, omdat hij ook mijn trainer in bij SDV Barneveld en assistent-trainer bij FC Barnet was geweest.”

,,Maar ik weet nog wel in het begin dat jongens als Donny van Oijen, Jeffrey Jongeneelen en ook Robbert Susan zeiden: ‘wat is dit voor mafkees? Hoe kan je met hem samenwerken?’ Hij kon je echt af en toe met de grond gelijk maken. Hij ging er ook met gestrekt been in. Daarmee zette hij wel de toon. Hij won een aantal belangrijke mensen van de club voor zich. We presteerden als geen ander daarna onder hem. Zijn passie en zijn charisma is iets wat hij heel erg met zich meeheeft. Het was een echte winnaar. Dat paste uiteindelijk perfect bij ons.”

In discussie
In de podcast duiken we nog op veel meer onderwerpen. Hoe beleefde de spits, die dat seizoen bijna dertig goals maakte, de dag zelf waarop Katwijk kampioen werd? En wat gebeurde er met de selectie toen teammanager Sander Molenaar overleed? Daarnaast maken we ook een sprong naar het heden en bespreken we de huidige staat van de Katwijkse selectie. Tot slot vertelt Mengerink ook nog waarom hij bijvoorbeeld op Twitter het niet schuwt om met mensen in discussie te gaan over maatschappelijke vraagstukken.

Je kan de podcast beluisteren via deze twee onderstaande players. Heb je zelf een spotify-account? Volg dan Voetbal id B’streek. Dan weet jij als eerste wanneer er weer een nieuwe podcast online komt. We maken deze podcast in samenwerking met Bollenstreek Omroep.

Spotify

Soundcloud


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN