Het einde van het seizoen nadert, maar nog altijd leiden ‘underdogs’ Jaap Zwetsloot en Tijs van der Schinkel het topscorersklassement. De spitsen van respectievelijk Teylingen en Kagia hebben nog drie wedstrijden op het programma, waar concurrenten Tommy Bekooij en Marciano Mengerink nog zes potjes op het programma. 

Rekening houdend met het verschil in ratio per doelpunt, moeten de spitsen in de resterende duels telkens twee doelpunten maken, dan kan een plek op het podium ze bijna niet meer ontglippen. Het afgelopen weekend volbrachten beide topschutters deze taak weer met verve. Van der Schinkel maakte er in de kampioenswedstrijd van Kagia weer keurig twee en ook Zwetsloot toonde zich weer de redder van Teylingen in de 0-2 zege bij Stompwijk’92.

Het verschil in absoluut aantal doelpunten tussen de twee koplopers en de rest van de top tien is nu zelfs minimaal tien. Alleen Jon-Joost Cornelissens van de zaterdagtak van Van Nispen staat qua doelpuntentotaal nog in de buurt van de giganten. Door zijn een hattrick van afgelopen zaterdag tegen Alphia staat zijn totaal nu op twintig treffers.

Bekijk hier de volledige top tien:

Inmiddels staan er dus 208 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Foto: Johanna Wever

Lees ook:Column: hoe smeed je een kampioensteam?POPULAIRE BERICHTEN